MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
STARHOPPER EN YÜKSEK İRTİFASINDA
Dünyadan
29 Ağustos 2019 Perşembe 08:19

STARHOPPER EN YÜKSEK İRTİFASINDA

SpaceX'in Mars roketi Starhopper, en yüksek irtifasına ulaşmayı başardı

Elon Musk, en büyük projelerinden bir tanesi olan Ay’a ve Mars’a hem insan hem de kargo götürme planının hayata geçmesi için gelecek nesil roket prototipleri üzerinde çalışıyor. Bu prototip araçlardan bir tanesinin test uçuşu ise bugün gerçekleştirildi ve 150 metrelik bir yüksekliğe ulaşmayı başardı.

SpaceX’in gelecek nesil roket prototiplerinden bir tanesi dün Teksas semalarına doğru havalandı ve yere tekrar iniş yapmadan önce ufak bir gökdelenin yüksekliğine kadar çıkmayı başardı.

Webtekno'nun aktardığına göre, prototiple yapılan uçuş aracın, kontrollü bir şekilde iniş ve kalkış yeteneklerini gösterdi. Ayrıca önümüzdeki aylarda aracın tasarımında da agresif testler gerçekleştirilecek. 'Hop' olarak adlandırılan bu testte, SpaceX'in 'Starhopper' adı verilen prototipinin en yüksek uçuşu gerçekleştirildi.

Bir tane ana motora sahip olan araç, ilk uçuşunu 25 Temmuz’da gerçekleştirmiş ve yerden sadece 18 metre yükselebilmişti. Araç, yeni yapılan testte 150 metre yüksekliğe ulaşmayı başardı. Araç, ayrıca yere inmek için motorlarını kullanmadan önce de 1 dakika boyunca orada kaldı.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air