MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
SU-35 VE BE-200 İSTANBUL SEMALARINDA UÇTU
Havacılık Haberleri
16 Eylül 2019 Pazartesi 10:34

SU-35 VE BE-200 İSTANBUL SEMALARINDA UÇTU

İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest kapsamında Türkiye'ye gelen Rus savaş uçağı Su-35 ve Rus yangın söndürme uçağı Beriev Be-200 İstanbul semalarında gösteri yaptı

Atatürk Havalimanı'nda yarın başlayacak olan Teknofest'te sergilenmek için Türkiye'ye gelen Rus Su-35 savaş uçağı, festival öncesi uçuş provası yaptı. Atatürk Havalimanı'nda bulunduğu hangar bölümünden taksi yolundan piste çıkan Su-35, İstanbul semalarında uçuş gösterisi gerçekleştirdi.

YANGIN SÖNDÜRME TATBİKATI YAPTI

15 dakika havada kalan savaş uçağı, gökyüzünde çeşitli manevralar yaptı. Teknofest'te sergilenecek olan bir diğer Rus uçağı Be-200 amfibik yangın söndürme uçağı ise havada yangın söndürme tatbikatı yaptı.

BAKAN PAKDEMİRLİ TEST İÇİN RUSYA'YA GİTMİŞTİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Rusya üretimi yangın söndürme uçaklarını incelemek için Rusya'nın Taganrog ili ziyareti sırasında test ettiği uçak da Teknofest kapsamında İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'ndan havalanan Be-200, tatbikat gereği havadan yere su bıraktı. Yaklaşık 15 dakika havada kalan uçak, daha sonra piste iniş yaptı.

TÜRKİYE'NİN İLK VE TEK HAVACILIK FESTİVALİ

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest, 17-22 Eylül 2019 tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air