MENÜ
İstanbul 14°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
SÜLEYMANİYE'YE İLK UÇAK SEFERİ YAPILDI
Havacılık Haberleri
26 Ocak 2019 Cumartesi 15:16

SÜLEYMANİYE'YE İLK UÇAK SEFERİ YAPILDI

Türkiye'den Irak'ın Süleymaniye kentine ilk uçak seferi gerçekleştirildi

Irak Sivil Havacılık Kurumu, yaklaşık bir buçuk yıl aradan sonra Türk Hava Yolları’na ait ilk uçağın bu sabah erken saatlerinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Süleymaniye Havalimanı'na iniş yaptığını duyurdu.

Irak Sivil Havacılık Kurumu Genel Müdürü Ali Halil İbrahim yaptığı yazılı açıklamada, Eylül 2017'den bu yana askıya alınan Türkiye ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Süleymaniye Havalimanı arasındaki uçuşların başladığını belirtti.

İlk uçak Süleymaniye'ye indi

Türk Hava Yolları'na (THY) ait ilk uçağın sabah erken saatlerinde havalimanına iniş yaptığı belirtilen açıklamada, Irak Havayollarına ait uçağın da önümüzdeki günlerde İstanbul'a sefer yapacağı bildirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Süleymaniye'ye uçuş yasağının 25 Ocak'ta kaldırılacağını belirterek İstanbul-Süleymaniye hattında haftalık 7 sefer yapılacağını duyurmuştu.

Bağdat, önceki yıl Eylül ayında IKBY'nın gerçekleştirdiği tartışmalı bağımsızlık referandumun ardından IKBY'yi izole etmek amacıyla Erbil ve Süleymaniye havaalanlarında uluslararası uçuşları yasaklamıştı. İHA

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air