MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
TAŞINMA PLANLANDIĞINDAN DAHA İYİ İLERLİYOR
Havacılık Haberleri
5 Nisan 2019 Cuma 17:34

TAŞINMA PLANLANDIĞINDAN DAHA İYİ İLERLİYOR

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, sabaha karşı başlayan taşınma operasyonunun planlandığından biraz daha iyi bir durumda ilerlediğinin belirterek, "280'in üzerinde TIR teslim edildi. Taşınacak yükün yüzde 36'ya yakını teslim edilmiş oldu. Özellikle bu akşam yüzde 70'e yakın kısım; yarın saat 10'a kadar yüzde 76 daha taşınıp yüzde 2'lik kısmı kalacak" dedi.

THY Genel Müdürü Ekşi, Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na yönelik sabaha karşı başlayan 'büyük taşınma'da gelinen son duruma ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Şu ana kadar 'büyük göç'ün planlandığından daha iyi bir durumda ilerlediğinin belirterek Ekşi, "280'in üzerinde TIR teslim edildi. Taşınacak yükün yüzde 36'ya yakını teslim edilmiş oldu. Özellikle bu akşam yüzde 70'e yakın kısım; yarın saat 10.00'a kadar yüzde 76 daha taşınıp yüzde 2'lik kısmı kalacak. Dolayısıyla bu akşam saat 22.00'den sonra Atatürk Havalimanı İstanbul Havalimanı'na olan yol kapatılacak ki, yaklaşık 580'e yakın TIR oraya rahatlıkla gidebilsin" diye konuştu. 

"UÇAKLARIN İNTİKALLERİ BAŞLADI"

Karayolunun trafiğe kapalı saatlerde 700'den fazla tekerlekli apron aracının sürücüleriyle birlikte yola çıkacağını aktaran Ekşi, İstanbullular'dan bunu dikkate alarak trafiğe çıkmalarını istedi. 

Ekşi, şunları söyledi:

"Uçaklarımızın da intikalleri başladı. 12 uçağımızın haricinde bu sabah itibariyle de 8 uçağımız gitti. Bu akşam 60'a yakın uçağımız daha gidecek. Dolayısıyla bu akşamdan itibaren çok büyük bir akış başlayacak. Malzemelerimizin ve uçaklarımızın oraya gitmesi ile alakalı Allah'a şükürler olsun her şey planlandığı gibi gidiyor. 6 Nisan Cumartesi günü saat 14.00'de ilk seferimiz Ankara'ya başlayacak. Orada da seferlerin başlamasıyla ilgili herhangi bir tereddüdümüz yok."

"7 GÜN İÇİNDE SEFERLERİMİZİ YÜZDE 100'E ULAŞTIRMIŞ OLACAĞIZ"

29 Ekim'de İstanbul Havalimanı'nın açılışından sonra bu sürece hazırlandıklarını kaydeden Bilal Ekşi, yeni havalimanında bugüne kadar yapılan uçuş ve yolcu sayılarını da paylaştı. Ekşi, "3 bin 284 sefer yaptık. 416 bin 109 de yolcu taşıdık. Personelimiz İstanbul Havalimanı'nı ilmek ilmek deneyimledi. Yolcularımızın mağdur etmemek için elimizden gelen bütün tedbirleri aldık. Cumartesiden itibaren sefer sayımızı kademeli olarak artırmaya başlayacağız ve 7 gün içinde seferlerimizi yüzde 100'e ulaştırmış olacağız" dedi. 

YOLCULARA UYARI

Bilal Ekşi yarından itibaren İstanbul Havalimanı'ndan uçuşu olan yolcuları da uyardı. Ekşi, "İlk olması nedeniyle yolcularımıza ilk haftalarda '3 saat önceden gelin' diyoruz. Bu, havalimanında bir sıkıntıya uğrayacağınız anlamında değil, orayı deneyimlemesi lazım. Orada tüm önlemler alındı. Hem işletmeci firma tarafından hem bizim tarafımızdan yönlendirme için personel alındı. Yolcularımızın herhangi bir sorun yaşamaması için bütün tedbirlerimizi aldık" şeklinde konuştu. 

Konuşmasının ardından Bilal Ekşi, havalimanında görevli basın mensuplarıyla günün anısına fotoğraf çektirdi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air