MENÜ
İstanbul 15°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
TAV CEO'SU KAPTAN 2024 HEDEFLERİNİ ANLATTI
Havacılık Haberleri
9 Ocak 2024 Salı 20:45

TAV CEO'SU KAPTAN 2024 HEDEFLERİNİ ANLATTI

TAV CEO’su Serkan Kaptan, TAV Havalimanları ve havacılık sektörünün 2023 yılını değerlendirdi, şirketin 2024 plan ve hedeflerini anlattı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, Ekonomist ve Capital dergilerinin düzenlediği CEO Agenda 2024 toplantısına katıldı. TAV Havalimanları ve havacılık sektörünün 2023 yılını değerlendiren Kaptan, şirketin 2024 plan ve hedeflerini anlattı.

Capital Dergisi ve Ekonomist Dergisi CEO Agenda 2024 etkinliği düzenledi. Etkinlikte 2023 yılı değerlendirildi, 2024 ajandaları paylaşıldı.

TAV CEO’su Serkan Kaptan, yaptığı konuşmada, “Havacılık sektörü 2023 yılına belirsizliklerle başladı. Pandemi nedeniyle tarihinin en derin krizini yaşayan sektör, seyahat yasaklarının kalkmasıyla birlikte hızlı bir toparlanma sürecine girdi. Bununla birlikte, dünyada ve bölgemizde yaşanan ekonomik ve politik gelişmeler temkinli olmamızı gerektirdi.

2019’UN ÜZERİNE ÇIKTIK

Yılın ilk yarısını süregiden Ukrayna - Rusya savaşı, Türkiye'nin güneyinde yaşanan ve korkunç bir yıkıma yol açan 6 Şubat depremleri, Türkiye genel seçimlerinin yanı sıra ekonomik dalgalanmalar nedeniyle Türkiye'nin turizm rekabet gücündeki düşüş ve rezervasyonlardaki azalmanın yanı sıra küresel ekonomideki resesyon endişeleriyle geçirdik. TAV Havalimanları’nda dengeli bir portföy yönetiyor olmak bize olası risklere karşı koruma sağlıyor. Pandemi döneminde edindiğimiz kazanımları koruyarak 2022 sonunda pandemiyi finansal olarak geride bırakmıştık, 2023’te trafikte de 2019'un üzerine çıkmayı başardık.

2024 ÖNGÖRÜLERİ

2024'te ise küresel ekonomideki zorluklar ve jeopolitik riskler devam edecek. Öte yandan dışsal şokların yönetilebildiği bir durumda Türkiye'nin turizmde yeni rekorlara ulaşmaması için bir neden bulunmuyor. Uzun vadedeyse havacılık sektörünün büyümeye devam edeceğini görüyoruz. Uçak üreticileri ve havayollarının planlamalarına baktığımızda 2040'larda küresel yolcu trafiğinin ikiye katlanacağını öngörüyoruz. Bu büyüme beraberinde ciddi bir havalimanı yatırımı da gerektirecek. TAV Havalimanları olarak dünyanın her yerinde farklı havalimanı projelerine en iyi çözümleri sunacak yetkinliğe sahibiz. Bu büyümeden pay almak için fırsatları değerlendirmeyi sürdüreceğiz.” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air