MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
TAV’IN ORTAĞINDAN İHALEYE İTİRAZ
Dünyadan
30 Temmuz 2019 Salı 22:14

TAV’IN ORTAĞINDAN İHALEYE İTİRAZ

TAV’ın ana ortağı Fransız havalimanı işletmecisi ADP, Bulgaristan'ın en büyük havalimanı olan Sofya Havalimanı'nın işletme hakkını 35 yıl süreyle varlık yönetim şirketi Meridiam önderliğindeki konsorsiyuma veren ihaleye itiraz etti

Bulgaristan Ulaştırma Bakanlığı'nın, Sofya Havalimanı'nın 35 yıllık işletmesi için açtığı ihalede teklif veren firmalar arasında yer alan TAV Havalimanları ve ana ortağı Aeroports de Paris (ADP) Grubu'nun oluşturduğu konsorsiyum tercih edilen operatör olamamıştı. TAV Havalimanları'nın, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, "Şirketimiz ve ana ortağımız Groupe ADP'nin oluşturduğu konsorsiyumun, Bulgaristan Sofya Havalimanı'nın işletme ve geliştirme hakkını içeren ihalede; tercih edilen operatör (concessionaire of the tender) olmadığı öğrenilmiştir". Denilmişti.

Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Rossen Zhelyazkov, Sofya Havaalanı'nın 35 yıl süre ile işletilmesi için açılan ihaleyi Almanya'da Münih Havalimanı ve Fransa'dan Meridiam Eastern Europe Investment'ın oluşturduğu konsorsiyumun kazandığını duyurmuştu. İhaleye ayrıca Almanya'dan Fraport, İngiltere'den Manchester Airport Group ve inşaat şirketi MAG teklif vermişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air