MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
THY İKİNCİ 'RÜYA UÇAĞI' DA TESLİM ALDI
Havacılık Haberleri
10 Temmuz 2019 Çarşamba 18:34

THY İKİNCİ 'RÜYA UÇAĞI' DA TESLİM ALDI

Türk Hava Yolları (THY), ABD'li uçak üreticisi Boeing'e 25'i kesin 5'i opsiyonlu olarak siparişini verdiği, 'rüya uçak' olarak adlandırılan B787-9 'Dreamliner' uçaklarından ikincisini de teslim aldı. Uçak saat 15.30 sıralarında İstanbul Havalimanı'na indi

Boeing'in Everett'teki tesislerinden teslim alınan ve TC-LLB kuyruk tescilli verilen uçak, işlemlerinin yapılmasının ardından seferlerine başlayacak. İkinci rüya uçak da ilk olarak İstanbul-Antalya hattında sefer yapacak. THY'nin uzun menzilli rotalarda kullanacağı aynı tip uçaklardan 4 tane daha Ağustos ayı sonuna kadar filoya katılması bekleniyor. Yeni uçakların kabininde tasarım değişikliğine gidilerek 1-2-1 diziliminde koridor erişimi olan business class koltukları oluşturulurken, ekonomi sınıfı koltukları ise Türkiye'de TSI şirketi tarafından imal edildi. Gövdesi tamamen kompozit olma özelliği taşıyan 787'lerin uzunluğu 63 metre, kanat genişliği 60 metre, yüksekliği 17 metre menzili ise 14 bin 140 kilometre.

THY filosuna katılan ilk Boeing 787-9 Dreamliner uçağına PKK'lı teröristlerin şehit ettiği Eren Bülbül'ün anısına, Bülbül'ün memleketi 'Maçka' ismi verilmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air