MENÜ
İstanbul 10°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
THY'DEN 65 YAŞ ÜSTÜ YOLCU AÇIKLAMASI
Havacılık Haberleri
13 Kasım 2020 Cuma 18:42

THY'DEN 65 YAŞ ÜSTÜ YOLCU AÇIKLAMASI

Koronavirüs önlemleri kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için getirilen sokağa çıkma kısıtlaması kararının ardından Türk Hava Yolları (THY), seyahatlerini gerçekleştiremeyecek bu yolcular için bilet iadesi yapılacağını açıkladı

THY'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Türkiye'de 65 yaş ve üzeri yolcularımıza getirilen sokağa çıkma istinaden sokağa çıkma kısıtı getirilen şehirlere varışlı çıkışlı olarak bileti düzenlenen ve kısıtlama nedeniyle seyahatini gerçekleştiremeyecek olan yolculara verilen ilave haklar.  65 yaş ve üzeriyseniz; 10 Kasım 2020 ve öncesinde biletlemesi yapılmış, 10 Kasım 2020 - 31 Aralık 2020 tarihleri arasında 65 yaş ve üzeri kısıtının geçerli olduğu şehirlere gerçekleşecek Türk Hava Yolları ve AnadoluJet seferleriniz için bilet iadesi yapabilirsiniz. Diğer haklarınız orijinal bilet kuralları ve mevcut yayınlar çerçevesince uygulanacaktır. İade talepleri, Türk Hava Yolları ve AnadoluJet seferlerine kayıtlı 65 yaş ve üzeri yolcuların iade işlemleri aşağıda belirtilen şartlarda yapılacaktır” denilerek iade işlemleri ile ilgili kurallar sıralandı.

İade kurallarına göre;

Kullanılmış bilet: Involuntary (istek dışı) kapsamında iade yapılır. Interline uçuşlar kapsam dahilindedir.

İade işlemlerinizi Türk Hava Yolları satış ofisleri, çağrı merkezi ve biletin satın alındığı acenteler aracılığıyla yapabilirsiniz.

İade işleminizi Geri bildirim formu oluşturarak yapabilirsiniz.

İade işlemi, yolcunun doğum tarihini gösterir belge ya da bilgi temini ile yapılacaktır. Bilet ya da PNR üzerinde doğum tarihinizin bilgisi bulunmuyorsa, doğum tarihinizi gösterir belgeyi ibraz etmeniz gerekecektir.

İade hakkı bulunmayan promosyonel biletler ve Mil ile düzenlenen biletler kapsam dahilindedir.

Grup rezervasyonlarında 65 yaş üzeri ve yolcuların iade işlemleri mevcut kurallar kapsamında var olan cezaları gözetilmeksizin yapılacaktır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air