MENÜ
İstanbul 14°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
THY'NİN KARNE NOTU 0.205
Havacılık Haberleri
15 Haziran 2019 Cumartesi 10:28

THY'NİN KARNE NOTU 0.205

Türk Hava Yolları son 12 ayda yurt dışında 54 meydanda 107 SAFA denetlemesine tabi tutuldu. Denetlemelerden 0.205 notu ile çıkan THY en iyi havayolları arasında yer aldı

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, THY’nin son bir yıl içinde yurt dışında geçirdiği denetlemeler ve bulgu ortalaması hakkında bilgi verdi. Twitter hesabından açıklama yapan Ekşi, şu bilgileri paylaştı:

“Emniyet ve Konforla uçuyoruz. Uçuş emniyeti bizim birinci önceliğimiz. Eğitim ve bakım ile sürekli daha iyisine çalışıyoruz. Son 12 ayda şirketimize yurt dışındaki 54 meydanda 107 SAFA denetlemesi yapılmıştır. Aldığımız #karne notu 0.205 olup en iyi havayolları arasındayız.”

SAFA nedir?

SAFA ('Safety Assessment of Foreign Aircraft) yabancı uçaklara emniyet değerlendirmesi anlamına geliyor. 1996 yılında ECAC, ICAO tarafından yapılmaya başlanan denetlemelere destek olmak üzere, 'Safety Assessment of Foreign Aircraft' (SAFA) olarak tanımlanan bir denetleme programı başlattı. ECAC 2006 yılına kadar safa denetlemelerinden sorumlu oldu, 2007 yılında safa denetlemelerinin sorumluluğu EASA’ya geçti. Havaalanlarına iniş kalkış yapan yabancı hava araçlarının uluslararası uçuş emniyet standartlarıyla uyumunu kontrol etmek amacıyla uçuş öncesinde veya sonrasında yapılan kontroller SAFA adıyla anılır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air