MENÜ
İstanbul 24°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
THY SATILIYOR MU?  BAKAN CEVAP VERDİ…
Havacılık Haberleri
4 Eylül 2024 Çarşamba 16:40

THY SATILIYOR MU? BAKAN CEVAP VERDİ…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Hava Yolları ve AJet'in özelleştirilmesine yönelik sorularını yanıtladı. Bakan ‘THY satılıyor mu’ sorusuna ne cevap verdi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bloomberg'ten Fırat Kozok'un sorularını yanıtladı.

Bakan Uraloğlu, geçen yıl AJet’in yeni bir şirket kurularak Türk Hava Yolları'ndan ayrılması kararının özelleştirmeye yönelik bir adım değil, rekabeti artırma amaçlı olduğunu söyledi.

Uraloğlu, “Türk Hava Yolları zaten küresel olarak tanınan bir marka ve Türkiye'nin ulusal bayrak taşıyıcısı. Ülke için önemli bir değer taşıyor ve bu konuda hiçbir soru yok" diye konuştu.

Ayrı bir markanın yaratılmasının amacının AJet'e daha fazla operasyonel esneklik kazandırmak ve ana şirketinin daha geniş hedefleriyle kısıtlanmadan hizmetlerini bütçe bilincine sahip gezginlere göre uyarlamasına olanak tanımak olduğunu söyleyen Bakan Uraloğlu, işletmeyi satma planının olmadığını söyledi.

Eski ismi AnadoluJet olan AJet, Türkiye'nin düşük maliyetli havacılık pazarında önemli bir paya sahip oldu. Bu pazar, yıllar içinde artan iç taleple birlikte gezginlerin daha uygun fiyatlı seçenekler aramasıyla daha da önemli hale geldi.(halktv.com.tr)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air