Yaklaşık 10.000 kişilik ailesi ile Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., karbon ayak izini azaltmak ve yerel toplulukları desteklemek amacıyla 2022 yılında birçok geri dönüşüm faaliyetine imza attı. İstanbul Havalimanı, Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı tesislerinde kurduğu atık toplama noktaları sayesinde 19.820 kilogram elektronik atığın geri dönüşümünü sağlayan şirket, elde ettiği bu kazanım sonucunda Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bulunan Türkiye Maarif Vakfı’nın “Teknoloji Sınıfı” kampanyasına bağışta bulundu.
Yeşil bina ve sürdürülebilirlik standartlarına uygunluğu tescillenen İstanbul Havalimanı üs bakım hangarlarındaki yağmur suyu toplama sistemleri sayesinde günlük kullanım suyu elde eden şirket, 2022 yılında tehlikeli atıkları geri dönüştürerek 67 futbol sahası büyüklüğünde bir toprak alanın kirlenmesine engel olurken; kâğıt geri dönüşümü ile de yaklaşık 4.000 ağacın kesilmesini önledi. Plastik atık geri dönüşümü ile yeni plastik üretimi için kullanılacak 3.568 varil petrol israfının önüne geçen şirket, aynı zamanda 22.755 adet bisiklet üretilebilecek kadar metali geri dönüşüme kazandırdı.
Şirketin çevreci operasyonları ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürü Mikail Akbulut; “Küresel havacılığın en önemli bakım-onarım aktörlerinden birisi olarak yalnızca uçakları ve komponentlerini değil, dünyamızın doğal güzelliklerini de korumaya odaklanıyoruz. Tüm çalışma arkadaşlarımız ile ortak bir bilinçle gerçekleştirdiğimiz çevreci operasyonlarımız sayesinde 2022 yılında önemli bir kazanım elde ettik. Gelecekte benzer çalışmalarımızı artırarak daha yaşanılır bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Toplumda yaşayan herkes için değer üretmeyi amaçlayan ve gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak için sürdürülebilir büyüme stratejileri benimseyen Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., çalışanlarına verdiği çevre bilinci eğitimlerini sürekli hale getirerek, şirket içerisinde çevre farkındalığı ve bilinci oluşturmaya devam ediyor.