MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
THY UÇAĞINDA BEBEK DÜNYAYA GELDİ
Havacılık Haberleri
5 Eylül 2022 Pazartesi 19:02

THY UÇAĞINDA BEBEK DÜNYAYA GELDİ

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Manchester seferini yapan uçağında Nijeryalı yolcu uçakta doğum yaptı.

Uçakta bulunan bir doktor ve kabin ekibinin yardımıyla gerçekleşen doğumda, sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya geldi. Uçağın Viyana’ya acil iniş yapmasının ardından sağlık ekiplerine teslim edilen yolcu ve bebeği hastaneye kaldırıldı.

THY'nin TK-1991 sefer sayılı İstanbul-Manchester uçağında yolculuk eden Nijeryalı yolcu Nweke Ifeoma'nın uçuş sırasında doğum sancıları başladı. Kabin ekibi, yolcuyu doğum için uçakta uygun bölüme alarak doğum hazırlıklarına başlarken, aynı anda uçakta doktor anonsu yapıldı. Yolcu, doktor ve kabin ekiplerinin yardımıyla bir kız bebek dünyaya getirdi. Bebeğin kordonunun kabin ekipleri tarafından kesilmesinin ardından uçak Viyana Havalimanı'na acil iniş yaptı. Uçağın Viyana'ya inişinin ardından sağlık ekiplerine teslim edilen yolcu ve bebeği hastaneye kaldırıldı.

“ALDIĞIMIZ EĞİTİMLER DOĞRULTUSUNDA MÜDAHALE ETTİK”

Uçağın Kabin Amiri Hakan Doğan, "Uçağımızda çok güzel bir olay gerçekleşti. Uçuşumuzda bir yolcumuz doğum yaptı. Sancısı geldiğini söyledi. Doktor anonsu yaptık. İlk yardım derslerinde aldığımız eğitimler doğrultusunda yolcumuza müdahale ettik. Yolcumuzu uçakta uygun bir yere aldığımız sırada doğum gerçekleşti. Biz de kordonu kestik. Daha sonra uçağımız acil olarak Viyana'ya inişini yaptı. Sağlıklı bir şekilde yolcumuzu Viyana'da doktorlara teslim ettik." dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air