MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
THY UÇAKLARINDA TÜRK MUTFAĞI ŞÖLENİ
Havacılık Haberleri
24 Mayıs 2023 Çarşamba 10:12

THY UÇAKLARINDA TÜRK MUTFAĞI ŞÖLENİ

Türk Mutfağı Haftası, Türk Hava Yolları’nın seçili uçuşlarında ve Özel Yolcu Salonları’nda lezzet şöleniyle kutlanıyor

Anadolu’nun binlerce yıl öncesine uzanan köklü tarihinden beslenen Türk yemekleri, sağlıklı, yaratıcı ve sürdürülebilir yapısıyla ön plandadır. Sayısız medeniyetle etkileşim kurularak şekillenen Türk lezzetleri, engin bir kültürel birikimi günümüze taşır.

21 - 27 Mayıs 2023 tarihleri arasında 2. kez düzenlenen Türk Mutfağı Haftasının ana teması “Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Atıksız, geleneksel, sağlıklı“ olarak devam ediyor. Türk Mutfağı, zengin seçenekleriyle tüm beslenme trendlerine cevap verecek potansiyele sahip bir dünya mutfağı konumunda. Verimli topraklarda yetişen yerel malzemeler ve çok çeşitli sebze meyvelerle hazırlanan tarifler, ürünlerin her bir parçası kullanılarak ve boşa harcanmadan hazırlanan yemeklerle sürdürülebilir bir lezzet geleneği de sağlıyor. Bu yılki Türk Mutfağı Haftası menüsünde UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı – Gastronomi şehirlerimizden Hatay Menüsü tanıtılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 21 - 27 Mayıs tarihlerinde kutlanan Türk Mutfağı Haftası, ödüllü ikramlarıyla ön plana çıkan Türk Hava Yolları tarafından özel etkinliklerle kutlanıyor. Dünyada en çok ülkeye uçan milli hava yolu, seçili uçuşlarda ve Özel Yolcu Salonları’nda Türk Mutfağının seçkin lezzetlerine yer vererek yolcuların Türk Mutfağı yeme içme kültürünü daha yakından tanımasına olanak sağlıyor.

Seçili uçuşlardaki ikram menülerinin Türk Mutfağını yansıtan özel lezzetler ile hazırlanması, Reyhan şerbeti, Demirhindi şerbeti ve Gül şerbeti ikramında bulunulması, Türk Mutfağı Haftası hakkında bilgi veren menü kartı tasarımı gibi uygulamalarla farklı destinasyonlara seyahat eden yolculara bu özel etkinlik hakkında bilgi verilerek farkındalık sağlanıyor.  

İstanbul Havalimanı’nda yer alan Türk Hava Yolları Business Lounge’da düzenlenen etkinliklerin yanı sıra Türk Hava Yolları tarafından hizmet verilen New York, Miami, Washington, Nairobi ve Bangkok’ta bulunan özel yolcu salonlarında Türk Mutfağı’ndan özel ikramlara ve tanıtımlara yer verilerek farklı kıtalarda Türk Mutfağı’nın kadim tarihi ve eşsiz tarifleri yolcularla buluşturuluyor.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air