MENÜ
İstanbul 10°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
THY’NİN A330 UÇAĞININ MOTORUNDAN ÇIKAN ALEVLER GÖRÜNTÜLENDİ
Havacılık Haberleri
10 Eylül 2021 Cuma 10:52

THY’NİN A330 UÇAĞININ MOTORUNDAN ÇIKAN ALEVLER GÖRÜNTÜLENDİ

Türk Hava Yolları’nın önceki gün İstanbul-Johannesburg seferini yapan TC-JOB tescilli, Airbus 330 tipi uçağında kalkıştan kısa süre sonra motor arızası yaşanmıştı. Sol motordan çıkan alevler bir yolcu tarafından görüntülendi

Airbus 330 tipi, TK42 sefer sayılı uçağın sol motorunda İstanbul-Johannesburg seferini yapmak üzere İstanbul Havalimanı’ndan havalandıktan kısa süre sonra alevler yükseldi. Tırmanma sırasında yaşanan arıza üzerine pilotlar sol motoru durdurdu ve iniş ağırlığına ulaşmak için havada yaklaşık 4 saat tur atarak yakıt harcadı. Arızalanan uçak güvenli bir şekilde iniş yaptıktan sonra bakıma alınırken, yolcular yine Airbus A330 tipi TC-JNK  tescilli uçakla Johannesburg’a gönderilmişti.

Yolculardan biri kalkıştan hemen sonra motordan çıkan alevleri böyle görüntüledi…

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Kuş?
 10 Eylül 2021 Cuma 12:41
Sol motordan alevler tam kalkış sırasında yani take off sırasında ortaya çıkıyor. Bu da akıllara acaba sol motora kuş mu girdi sorusunu getiriyor. İstanbul 3 günden beri yağışlı acaba diyorum pist kenarlarında kuşlar mı vardı. Motor incelenirken bu sorunun mutlaka belli olmuştur.
 a330
 10 Eylül 2021 Cuma 12:39
Uçakta yakıt boşaltma sistemi olmaması kötü. düşünsenize kalkışta bir motoru kaybediyorsunuz, 4 saat havada tek motorla yakıt azaltmak için tur atıyorsunuz. gereksiz risk, acaba bu uçaklar eski model mi?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air