MENÜ
İstanbul
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
TÜRKİYE'NİN İLK NEXTANT UÇAĞI UÇUŞA HAZIR
Havacılık Haberleri
15 Eylül 2021 Çarşamba 16:27

TÜRKİYE'NİN İLK NEXTANT UÇAĞI UÇUŞA HAZIR

8 VIP koltuğu bulunan, 406 kts hızda, yaklaşık dört saat havada kalabilen uçakla İstanbul'dan Londra'ya yakıt ikmalsiz gitmek mümkün

Türk havacılık sektöründe, VIP yolcu taşımacılığı alanında faaliyet gösterecek olan Türkiye’nin Amerika'dan ithal edilen ilk NEXTANT uçağı, uçuşa hazırlanıyor.

Jet Partner Havacılık'tan verilen bilgiye göre, Amerika’dan ithal edilen Türkiye’nin ilk NEXTANT 400XTI model, 2014 yapımı TC-DZM kuyruk tescilli light jeti, bu hafta İstanbul’dan uçuş operasyonlarına başlayacak. Yılda bin saatin üzerinde uçuş gerçekleştirmesi planlanan NEXTANT 400XTI ile Türkiye’de fiyat/performans açısından kısa mesafeli uçuşlarda piyasada rekabet oluşması bekleniyor.

Türkiye’deki uçaklara göre daha genç olan iş jeti, işletim maliyetlerinin düşük olması bakımından da rekabette önemli bir rol oynayacak. 8 VIP koltuğu bulunan, 406 kts hızda, yaklaşık dört saat havada kalabilen uçak ile İstanbul’dan Londra’ya yakıt ikmalsiz gitmek mümkün.

"Rekabete yepyeni bir boyut katmayı hedefliyoruz"

???????Jet Partner Havacılık Uluslararası Uçuş Departmanı Satış Operasyon Müdürü Burcu Doğantekin konuya ilişkin şu bilgileri verdi:

"Sektörün öncülerinden biri olarak, vizyoner tutumumuzu en doğru şekilde ifade edeceğini öngördüğümüz NEXTANT hamlemiz ile rekabete yepyeni bir boyut katmayı hedefliyoruz. 15 yıldır VIP uçuş hizmetleri, jet A1 yakıt satışı gibi partnerlerimize sunduğumuz hizmetler ile adımızdan sıkça söz ettirdik. Uzun yıllara dayanan tecrübemizi, CEO’muz, aynı zamanda özel jet kaptanı Mahmut Gürel sayesinde kendi uçağımızı alma alanında da gösterdik. Yılda 1000 saat üzerinde uçuş gerçekleştirmesi planlanan uçakla Türkiye’de fiyat performans açısından kısa mesafeli uçuşlarda piyasada rekabet oluşmasını bekliyoruz. Bu uçağın yapım yılı bakımından Türkiye’deki uçaklara göre daha genç olması ve işletim maliyetlerinin düşük olması açısından rakiplerinden sıyrılacağını tahmin ediyoruz."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air