MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
TÜRKİYE’DEN İNGİLTERE’YE TIBBİ YARDIM
Türkiye'den
10 Nisan 2020 Cuma 10:18

TÜRKİYE’DEN İNGİLTERE’YE TIBBİ YARDIM

İngiltere'ye tıbbi malzeme yardımı götürecek olan askeri kargo uçağı, Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan kalktı

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı saran yeni tip corona virüsü salgını etkisini sürdürürken, Türkiye salgından etkilenen ülkelere destek olmaya devam ediyor. Corona ile mücadele çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yardım malzemeleri İspanya, İtalya, Sırbistan, Bosna Hersek, Kosova, Karadağ ve Kuzey Makedonya'ya gönderilmişti.

Yine aynı şekilde Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yardım malzemeleri bu sefer de İngiltere'ye gönderildi. İHA’da yer alan habere göre, yardım malzemesi taşıyan A-400M tipi askeri kargo uçağı Ankara Etimesgut Askeri Havaalanından kalkarken, uçağın toplam 6 saatlik uçuş sonrasında İngiltere'ye varması bekleniyor.

MASKE, N-95 MASKE VE TULUM GÖNDERİLDİ

İngiltere'ye gönderilen yardım uçağının içerisinde virüsle mücadelede kullanılan N-95 maske, normal maske ve tulum bulunuyor.

YARIN BİR UÇAK DAHA GİDECEK

İki parti şeklinde yapılacak yardım malzemesi sevkiyatının birincisi bugün gerçekleştirilirken, ikinci sevkiyatın yarın olması bekleniyor.

YARDIM KOLİLERİNDE MEVLANA DETAYI

Öte yandan, korona virüs ile mücadele çerçevesinde İngiltere'ye gönderilecek uçağa yüklenen yardım paketlerinin üzerine Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin, “Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var” sözlerinin yazılması da dikkat çekti. Ayrıca, paketlerin üzerine, “Türkiye’den Birleşik Krallık halkına sevgilerle” notu düşüldü.

Milli Savunma Bakanlığı resmi twitter hesabından, “Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan’ın talimatıyla Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve COVID-19 ile mücadelede kullanılacak sağlık malzemelerini İngiltere’ye ulaştıracak TSK’ya ait uçak, Ankara Etimesgut’tan havalandı.” notuyla askeri nakliye uçağını ve İngiltere’ye gönderilen sağlık malzemelerinden fotoğraflar paylaştı.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air