MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
TÜRKİYE’NİN F-35’LERİNİ SATIN ALACAKLAR
Savunma
21 Temmuz 2020 Salı 23:01

TÜRKİYE’NİN F-35’LERİNİ SATIN ALACAKLAR

Ankara ile Washington arasında geçen yıl yaşanan gerilimin ardından Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasıyla ilgili flaş bir açıklama ABD Savunma Bakanlığı'ndan geldi. Pentagon, Lockheed Martin'in Türkiye için ürettiği uçaklar ile ilgili kapsamlı bir bilgi verdi

Geçen yıl ABD ile Türkiye arasında yaşanan gerilimlerin sonucunda Türkiye’nin F-35 programından çıkarılması ile ilgili yeni bilgileri Pentagon kamuoyu ile paylaştı. Savunma sanayi üzerine yayın yapan DefenseNews.com isimli internet sitesi, Türkiye’nin birçok ülkenin dahil olduğu F-35 programından çıkarılmasının ardından açıkta kalan F-35A’ların akıbetini yazdı. ABD Savunma Bakanlığı yetkililerinin, Lockheed Martin tarafından Türkiye için üretilen 8 adet F-35A’yı satın alacaklarını duyurdu. ABD Hava Kuvvetleri’nin 6 adet F-35A satın alacağı açıklanırken bunların 2020 bütçesinden ödeneceği kaydedildi.

Geçen yıl temmuz ayında Ankara’nın Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın almasının ardından, Türkiye F-35 programından çıkarılmış ve ABD’deki askeri üslerde eğitim gören pilot ve çalışanlar Türkiye’ye gönderilmişti. Türkiye bu projenin başında 100 adet F-35A satın almak istediğini duyurmuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air