MENÜ
İstanbul 10°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
TURKISH AIRLINES YERİNE TÜRKİYE HAVA YOLLARI TARTIŞMASI
Havacılık Haberleri
14 Haziran 2022 Salı 21:12

TURKISH AIRLINES YERİNE TÜRKİYE HAVA YOLLARI TARTIŞMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu THY uçaklarının üzerine artık 'Turkish Airlines' yerine 'Türkiye Hava Yolları' yazma kararıyla ilgili gösterilen tepkilere AK Parti'den yanıt geldi.

MKYK sonra konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Kullanılan kelime Türkçe ise Türkçe kullanılacak. Bu konudaki tartışma yanlış tartışmadır. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konularda eleştirilecek, yargılanacak son kişidir. Devletin başıdır. Nerede Türkiye nerede Türk kullanılacağı konusundaki hassasiyeti açıktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı bir konuşmada Türk Hava Yolları (THY) ile ilgili alınan yeni kararı duyurarak, "Artık 'Turkey' yok, 'Türkiye' var. Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine de 'Turkish Airlines' değil, 'Türkiye Hava Yolları' yazacağız" demişti.

MERAL AKŞENER'DEN KARARA TEPKİ

Türk anlamına gelen 'Turkish' kelimesinin Türkiye ile değiştirilme kararı, sosyal medyada ve birçok kesimde tepkiyle karşılanırken, konuyla ilgili İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Sen böyle saçmalamaya devam et, biz geldiğimizde onu da düzeltip Türk Hava Yolları yazarız. Ne de olsa az kaldı" ifadelerini kullandı.

"KULLANILAN KELİME TÜRKÇE İSE TÜRKÇE KALACAK"

MKYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tepkilere yanıt veren Çelik, "Kullanılan kelime Türkçe ise Türkçe kullanılacak. Bu konudaki tartışma yanlış tartışmadır. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konularda eleştirilecek, yargılanacak son kişidir. Devletin başıdır. Nerede Türkiye nerede Türk kullanılacağı konusundaki hassasiyeti açıktır" dedi.

‘TURKEY’ YERİNE ‘TÜRKİYE’

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler'e talebinin ardından yabancı dillerde "Turkey" olarak kullanılan ülke ismi, "Türkiye" olarak değiştirilmişti. BM Güvenlik Konseyi'nde ülke ismi ilk kez "Turkey" yerine ‘Türkiye’ olarak kullanılmıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air