MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
UÇAKLAR PAKİSTAN’A ULAŞTI
Türkiye'den
29 Ağustos 2022 Pazartesi 12:18

UÇAKLAR PAKİSTAN’A ULAŞTI

Muson yağmurlarının yol açtığı sel ve heyelanlar nedeniyle 1000'den fazla kişinin hayatını kaybettiği Pakistan’a yardım malzemesi götüren uçaklarımız bu ülkeye ulaştı

Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesaplarından verilen bilgide, “Sel felaketlerinde zarar gören Pakistanlı kardeşlerimiz için insani yardım malzemeleri taşıyan uçaklarımız Pakistan’a ulaştı. Bir kez daha hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, Pakistan halkına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.“ denildi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), selden etkilenen Pakistan'a çadır ve insani yardım malzemesi desteği sağlamak üzere 'hava köprüsü' kurulduğunu duyurmuş, ilk etapta 10 bin çadır, 50 bin gıda kolisi, 50 bin hijyen malzemesi ve 10 bin bebek mamasından oluşan insani yardım malzemesinin sel bölgesine gönderilmesine başlandığını açıklamıştı.

Milli Savunma Bakanlığı ayrıca, “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla hazırlanan insani yardım malzemelerinin ikinci bölümü de TSK’ya ait uçaklarla Pakistan’a ulaştırıldı. Sel felaketinden etkilenen dost ve kardeş ülke Pakistan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” paylaşımı ile birlikte yardım malzemesi yüklenen uçaklara ait fotoğrafları yayınladı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air