MENÜ
İstanbul 22°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
UKRAYNA’DAN RUSYA’YA BÜYÜK SALDIRI
Dünyadan
1 Haziran 2025 Pazar 22:58

UKRAYNA’DAN RUSYA’YA BÜYÜK SALDIRI

Ukrayna, Rusya'nın nükleer uçaklarını İstanbul görüşmelerinden bir gün önce yok etti!

Ukrayna Güvenlik Servisi, Rusya’nın derinliklerindeki hava üslerine insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırılarda 40’tan fazla bombardıman uçağını hedef aldı. Aralarında nükleer füze taşıma kapasitesine sahip Tu-95 ve Tu-22 M3 modellerinin de bulunduğu uçaklar ağır hasar aldı.

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Rusya’nın iç kesimlerindeki hava üslerini vurdu. Ukrayna, 40’tan fazla Rus bombardıman uçağını hedef aldı. Vurulan uçakların arasında nükleer füze taşıyan bombardıman uçakları da var.

Kyiv Independent’a konuşan bir SBU kaynağı, saldırıların halen sürdüğünü ve hedef alınan uçaklar arasında A-50, Tu-95 ve Tu-22 M3 modellerinin bulunduğunu belirtti. SBU tarafından sağlanan görüntülerde, park halindeki ağır bombardıman uçaklarının yandığı ve ağır hasar aldığı görülüyor.

Rus kaynakları, İHA saldırısını doğruladı, ancak uçakların akıbeti ya da alınan zarar hakkında bilgi vermekten kaçındı.

TIR’LAR HAVA ÜSLERİNİN YAKINLARINA YERLEŞTİRİLDİ

Saldırının nasıl yapıldığıyla ilgili de şaşırtıcı detaylar ortaya çıktı. Ukrayna ordusu, hava üslerinin yakınına içi yapay zeka ile çalışan kamikaze İHA'lar dolu TIR'lar yerleştirdiği ortaya çıktı.

Operasyon komutunu alan İHA'lar, kendi kendilerine üsse doğru uçtu. Uçakların en zayıf noktalarını hedef alan İHA'lar, hedeflerine ulaştıktan sonra patladı.

Bu saldırıyı durdurmaya çalışan Rus vatandaşları TIR'ların üzerine çıkarak İHA'ların uçuşunu durdurmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Bazı TIR'ların ise tüm İHA'larını fırlattıktan sonra kendini imha ettiği kaydedildi.

MİLYONLARCA DOLAR ZARAR

Her ne kadar saldırının yöntemi hakkında bilgi verilmese de, yerel kaynak bölgede park etmiş minibüslerden küçük kamikaze İHA'ların fırlatıldığını ve bu İHA'ların milyonlarca dolar değerindeki uçakları imha ettiğini söyledi.

Saldırıda vurulduğu belirtilen A-50 uçakları imha edildi. Rusya’nın envanterinde bu uçaklardan 10’dan az sayıda bulunuyor.

Bir A-50 uçağının tahmini maliyeti 350 milyon dolar civarında. Saldırıya uğrayan diğer uçaklardan Tu-95, Sovyetler dönemine ait ve seyir füzeleri taşıyabiliyor.

Tu-22 ise saatte 4 bin kilometre hıza ulaşabilen süpersonik bir bombardıman uçağı. Bu model yalnızca ABD üretimi Patriot veya İtalyan-Fransız yapımı SAMP-T sistemleriyle düşürülebiliyor. Tu-160 ise halen aktif görevdeki en büyük bombardıman uçağı olarak kabul ediliyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 şeytan
 1 Haziran 2025 Pazar 23:30
Şeytani bir plan yapmış ukraynalılar. Şeytanın bile aklına gelmez
 Truva Atı
 1 Haziran 2025 Pazar 23:29
Ruslar gafil avlanmış!! Acaba bu kadar önemli uçakları neden koruganlıklarda değil de açıkta savunmasız şekilde park etmişler. inanılır gibi değil!?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Haber Air