MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
UMREDEN GELEN YOLCULARA SAĞLIK TARAMASI
Türkiye'den
1 Mart 2020 Pazar 13:24

UMREDEN GELEN YOLCULARA SAĞLIK TARAMASI

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve 56 ülkede daha görülen corona virüs nedeniyle Türkiye’den Çin, İran, Irak, İtalya ve Güney Kore'ye uçuşlar durdurulurken, dün gece saatlerinde Suudi Arabistan’dan gelen umreciler termal kamera ile taramadan geçirilerek yurda giriş yaptı

İstanbul Havalimanı'nda dün gece saatlerinde kutsal topraklarda bulunan umrecilerin geri dönüşleri nedeniyle yoğunluk yaşandı. DHA’dan İbrahim YILDIZ ve Soner HASIRCIOĞLU’nun haberine göre, bu kapsamda havalimanına takviye sağlık ekipleri ve 16 ambulans hazır bulunduruldu. Umreciler termal kameralarla taranarak yurda giriş yaparken, herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

''BİZE SORULAR SORDULAR''

Umre'den gelen Türk yolcular uçaktan indikten sonra sağlık ekipleri tarafından taramadan geçtiklerini ve kendilerine birkaç soru sorulduğunu söyledi. Umreden gelen Hakan Tansu, "Oradaki havalimanında kontrole tutulmadık. Buraya geldikten sonra sağlık taramasından geçtik. Herhangi bir sıkıntı yok. Suudi Arabistan'a gidişler iptal ama buraya gelişlerde bir sıkıntı yok" dedi.

Yolculardan Sedat Canbaz ise, "Biz de umre seferlerinin iptal edildiğini Medine'de öğrendik. İstanbul Havalimanı'na geldikten sonra burada kontrol edildik. Burada bir cihaz ile kontrol edildik. Birtakım sıkıntılarımızın olup olmadığını sordular. Ateşimizin, öksürüğümüzün olup olmadığını sordular" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air