MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
UZAYA GİDECEK TÜRK VATANDAŞI TESTLERDEN GEÇİRİLECEK
Havacılık Haberleri
16 Nisan 2022 Cumartesi 12:58

UZAYA GİDECEK TÜRK VATANDAŞI TESTLERDEN GEÇİRİLECEK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sağlık Bilimleri Üniversitesi “Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane” ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Yakın bir zamanda Türkiye'nin uzaya göndereceği insanları seçmek üzere duyuruya çıkacağız” dedi.

UZAYA GİDECEK TÜRK VATANDAŞINI TESTLERDEN GEÇİRECEĞİZ

Sağlık Bilimleri Üniversitesi 2022 yılı “Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane” ödülleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katıldığı törenle sahiplerini buldu. Bakan Varank "Yakın bir zamanda Türkiye'nin uzaya göndereceği insanları seçmek üzere duyuruya çıkacağız" dedi.

Üsküdar Altunizade Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda Üniversite bünyesinde başarılı olan akademisyenlere, spor müsabakalarında başarı elde eden Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğrencilerine ve sağlık muhabirlerine ödüller verildi. Ödül töreninde farklı kurumlardan 8 sağlık muhabiri de yaptıkları haberler ile ödül almaya layık görüldü. Ödüller sahiplerine Bakan Varank tarafından takdim edildi.

“UZAYA GİDECEK TÜRK VATANDAŞINI TESTLERDEN GEÇİRECEĞİZ”

Programda konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Kürsüde söylemeyi unuttum. Uzay ve havacılık, tıp çalışmaları da gerçekten önemli. Yakın bir zamanda Türkiye'nin uzaya göndereceği insanları seçmek üzere duyuruya çıkacağız. Sağlık Bilimleri Üniversitesinin kurduğu merkez de çok işimize yarayacak. Uzaya gidecek insanların özel şartları olması gerekiyor. Bu merkezin yakın zamanda ilk kullanıcılarından bir tanesi Bakanlığımız olacak. Uzaya gidecek Türk vatandaşını orada testlerden geçireceğiz" ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air