MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
WUHAN ÇIKIŞLI TÜM UÇUŞLAR DURDURULDU
Dünyadan
23 Ocak 2020 Perşembe 11:30

WUHAN ÇIKIŞLI TÜM UÇUŞLAR DURDURULDU

Çin'deki gizemli virüsün ilk görüldüğü yer olan 11 milyon nüfuslu Wuhan şehri karantinaya alındı. Wuhan çıkışlı tüm uçuşlar durduruldu, kentten şu an için çıkış yok...

WUHAN’DA ALARM SEVİESİNE GEÇİLDİ, KATİL VİRÜSTE ŞÜPHELİ YARASA

Dünya dehşet içerisinde Çin’den gelen haberleri takip ediyor. Alarm verildi, şehirden çıkış yok. Enfeksiyon kapanların sayısı 571'e yükselince yetkililer bütün toplantıları iptal etti ve şehirde alarm seviyesine geçildi.

17 CAN ALDI

Çin’de ilk kez 12 Aralık’ta görülen salgının Wuhan kentindeki Huanan deniz ürünleri pazarından yayıldığı, kaynağın ise yarasalar olabileceği belirtildi. İlk olarak Çin’de tespit edilen ve tüm dünyada korku saçan ‘2019-nCoV’ adlı koronavirüs şimdiden 17 can aldı. Virüsün ilk görüldüğü Wuhan'da vatandaşların şehri terk etmeleri yasaklandı.

Çin’de bugüne kadar 17 kişinin ölümüne neden olan koronavirüsün insandan insana geçtiğinin açıklanmasının ardından gözler yeniden Asya’ya çevrildi. 25 Ocak’ta başlayacak ve yılın en büyük turist hareketinin yaşanacağı “Çin Yeni Yılı” nedeniyle dünyada tedirginlik hakim. Virüsün bulaştığı 500’den fazla kişiye temas eden 1400 kişi müşahede altında bulunuyor.

New York, Londra, Paris ve Roma, Wuhan’dan uçuş yapılan önemli şehirler arasında bulunuyor. Wuhan’dan China Southern Havayolları İstanbul’a sefer yapıyor. 11 milyon nüfusu olan Wuhan’da metro, feribot ve uzun mesafe otobüs seferleri geçici olarak iptal edildi. Ayrıca Wuhan çıkışlı tüm uçuşlar durduruldu. Yerel hükümet, özel durumlar hariç vatandaşların kentten çıkışlarını da geçici olarak yasakladı.



Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri ise dünkü toplantıda virüs nedeniyle uluslararası acil durum ilan etmedi. DSÖ, bugün tekrar toplanacak.

‘2019 - nCoV’ adlı virüs Çin’de 17 can alırken, ayrıca Çin’de 522, Tayland’da 4, Güney Kore, Japonya ve Tayvan’da 1’er vaka tespit edildi.

Önceki gün, ABD’nin Seattle kentine seyahat eden 1 kişide virüsün tespit edilmesi üzerine salgın kıtalararası bir boyut kazandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air