MENÜ
İstanbul 14°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
YABANCI CHARTER HAVAYOLLARI TETİKTE BEKLİYOR
Havacılık Haberleri
30 Nisan 2021 Cuma 18:40

YABANCI CHARTER HAVAYOLLARI TETİKTE BEKLİYOR

Küresel Covid-19 salgını ile zor günler geçiren Türk havacılık sektörü gergin bir bekleyiş içerisinde. Hafta başında Ankara’ya ziyarette bulunan TÖSHİD yönetimi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olmak üzere ilgili bakanlıklardan destek talebinde bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile bir araya gelen TÖSHİD yönetimi, havacılık sektörünün 2 milyar dolar dolayında desteğe ihtiyacı olduğunu, gerekli kredi veya destek alınamadığı takdirde önümüzdeki yıllarda yabancı charter şirketlerin Türk havacılık şirketlerini satın almak üzere hazırda beklediklerini anlattı. Geçtiğimiz yılı kendi imkanlarıyla bir şekilde atlattıklarını belirten TÖSHİD temsilcilerinin, destek aldıkları takdirde bunun ayakta kalmak adına çok önemli bir adım olacağını bakana ilettikleri öğrenildi. Destek alınamayıp önümüzdeki yıla çıkılamaması durumunda yabancı charter şirketlerin Türk piyasasına girecekleri, bu durumda birkaç Türk havayolu şirketinin piyasadan çekilmek zorunda kalacağı ifade ediliyor.

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü ve TÖSHİD Başkanı Mehmet Tevfik Nane, önceki gün katıldığı bir televizyon programında, “Bu sene gerekli kastları yapamazsak önümüzdeki seneyi çıkartamayacağız. Havacılık stratejik bir sektör, havacılığın tüm unsurlarıyla desteklenmesi çok önemli. İnşallah bu destekleri yakın zamanda imkanlar ölçüsünde almayı bekliyoruz.” şeklinde destek beklediklerini açıklamıştı.

Haberair.com/ÖZEL

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air