MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
YURT DIŞINDAN İLK TARİFELİ SEFERLER YAPILDI
Havacılık Haberleri
12 Haziran 2020 Cuma 08:52

YURT DIŞINDAN İLK TARİFELİ SEFERLER YAPILDI

Yurt dışı uçuşların kademeli olarak başlamasının ardından Almanya'da bulunan vatandaşlar Türk Hava Yolları’nın(THY) tarifeli uçaklarıyla İstanbul'a geldi. Yolcuların, İstanbul Havalimanı'nda termal kamera ile vücut ısıları ölçüldü

Koronavirüs'te normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte 1 Haziran itibariyle iç hat seferlerin başladığı İstanbul Havalimanı'nda dış hat seferleri de kademeli olarak yeniden başladı. THY dün itibariyle Almanya'nın Münih, Dusseldorf ve Frankfurt, İngiltere'de Londra ve Hollanda'da Amsterdam'a sabah saatlerinde ilk tarifeli seferlerini gerçekleştirdi. Yaklaşık iki ay aradan sonra yurt dışı tarifeli uçuşların başladığı İstanbul Havalimanı'na Almanya'da bulunan yolcular da tarifeli seferlerle geldiler.

ATEŞLERİ ÖLÇÜLDÜ

THY'nin tarifeli seferiyle İstanbul'a gelen yolcular, koronavirüs önlemleri kapsamında termal kamera ile kontrolden geçti. Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ekipleri yolcuların ateşlerini ölçerken, sağlık durumları hakkında da bilgi aldı. Tarifeli uçakla İstanbul'a gelen yolcular iletişim ve sağlık durumlarını bildiren formları doldurdular.

"6 AY ALMANYA'DA KALDIM DEPRESYONA GİRDİM"

THY'nin tarifeli uçağıyla İstanbul'a gelen Melahat Koç, seferlerin iptal olmasından dolayı Almanya'da kaldığını belirterek, "6 ay önce Almanya'ya turist olarak gittim ama koronavirüsten dolayı seferler olmayınca orada kaldım, dönemedim. 3 kere bilet değiştirmek zorunda kaldım, 4'ncü de Türkiye'ye gelebildim. Depresyona girdim, şimdi de doktora gideceğim. Çoluk çocuk burada kaldı, ben orada" dedi.

EŞİNİN CENAZESİNE BİLE GELEMEDİ

Abdullah Çiğdem ise, "Frankfurt'tan geliyorum 3 aydan beri buraya gelmeyi bekliyorum, bugüne nasipmiş. İki ay önce hanımım vefat etti, onun cenazesine bile gelemedim. Özel nakliye firması ile cenazeyi gönderdim ben gelemedim. Düşünebiliyor musunuz?" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air