MENÜ
İstanbul 15°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
BURSA'DAN BALKANLAR'A HAVAYOLU KÖPRÜSÜ
Havacılık Haberleri
12 Ocak 2020 Pazar 14:22

BURSA'DAN BALKANLAR'A HAVAYOLU KÖPRÜSÜ

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, iş dünyası ve turizmcilerin uzun zamandır beklediği Bursa'dan Balkanlar'a havayolu ulaşımı için önemli bir adım attı

Bulgaristan'ın başkenti Sofya ve Filibe'de temaslarda bulunan Milletvekili Mustafa Esgin, Türk-Bulgar İşadamları Derneği Başkanı Donka Koleva, Filibe Havaalanı Müdürü Spas Shumanov, Türk Havayolları Bulgaristan Müdürü Mehmet Gürkaynak ile birlikte bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi. Aynı zamanda TBMM Türkiye-Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Üyesi olan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin'in Bulgaristan temaslarına, Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş ile birlikte bir grup turizmci ve iş adamı eşlik etti.

İHA’nın haberine göre, Türkiye-Bulgaristan ilişkileri Türkiye ve Bulgaristan arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin her geçen yıl arttığına dikkat çeken Esgin, "Türkiye ve Bulgaristan Balkanlar'ın yükselen iki ekonomisi. Geçmişe dayanan dostluk, kültürel ve coğrafi yakınlıklarımızla birlikte iki ülke arasındaki ekonomi ve ticareti geliştirmek için iş birliğini önemsiyoruz. Türkiye ve Bulgaristan arasındaki yaklaşık 5 milyar Avro civarındaki ticaret hacmi ve sadece Bulgaristan'dan yıllık 2,5 milyonu bulan turist akışını daha yukarılara taşımak için karşılıklı iş birliklerini arttırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

İş dünyası ve turizmcilerden talep

İş dünyasından talepler aldığını söyleyen Esgin, "Bulgaristan ile Türkiye arasındaki karşılıklı ticari ve kültürel ilişkilerin en yoğun yaşandığı şehirlerin başında Bursa geliyor. Bursa ve Bulgaristan arasında kurulacak havayolu bağlantısı konusunda hem iş dünyası ve turizmcilerin hem de vatandaşlarımızın yoğun talebi var" ifadesinde bulundu.

Bursa-Filibe uçuşları

Filibe uçuşu hakkında konuşan Esgin, "Bu noktada Filibe-Bursa havayolu bağlantısını kurabiliriz. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile bir araya gelerek bu konuda ortaya çıkan talebi paylaşacağız. Havayolu ulaşımında iki önerimiz olacak. Filibe-Üsküp-Bursa hattıyla Balkanlar'a çok önemli bir hava bağlantısı kurulabiliriz. Bunun yanında Bulgaristan'dan Antalya'ya yoğun turist akışı var. Filibe-Bursa-Antalya hattı da tekliflerimiz arasında olacak" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air