MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
İNGİLTERE’DEN TÜRKİYE’YE SEYAHAT UYARISI
Turizm
30 Haziran 2023 Cuma 17:43

İNGİLTERE’DEN TÜRKİYE’YE SEYAHAT UYARISI

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına yönelik hazırladığı rehberle Türkiye'ye gidecek turistlere uyarılarda bulundu.

Turizm sezonunun başlaması ve Türk Lirası’nın son dönemde İngiliz Pound’u karşısında değer kaybetmesiyle birlikte çok sayıda İngiliz vatandaşının uğrak noktası olan Türkiye ile ilgili açıklama İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi.

Bakanlık tarafından İngilizler için hazırlanan rehber niteliğindeki metinde, İngiliz turistlerin Türkiye’de dikkatli olması gerektiği belirtildi. Bir milyondan fazla İngilizin Türkiye’ye tatile geleceğinin öngörüldüğü açıklamada, Suriye sınırının 10 kilometre yakınına gidilmesinden ve Şırnak ile Hakkari şehirlerine gidilmemesi tavsiye edildi.

“ÖNCELİĞİMİZ GÜVENLİK”

Hiçbir seyahatin güvenli geçeceğinin garanti edilemeyeceğine dikkat çekilen açıklamada, “Türkiye’ye gidecekler de uygun seyahat sigortasını yaptırmalı” dendi. Belli aralıklarla bu tür açıklamalarla vatandaşlarını uyaran İngilizler, geçmişte de benzer duyurularla gündeme gelmişti.

İngiliz yetkililer yerel medyaya açıklamalarda da bulundu. Independent’a konuşan yetkililer, “İngiliz vatandaşlarının güvenliği bizim ana konumuz. Her ülke ve bölge ile ilgili seyahat tavsiyelerini düzenli olarak gözden geçiriyoruz. Seyahat tavsiyeleri alanındaki terörizm konusundaki değişiklikler, terör tehdidinin şimdi daha çeşitli gruplardan gelebileceğini gözler önüne seriyor” dedi. Bu uyarıların tavsiye niteliğinde olduğunun da altı çizildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air