MENÜ
İstanbul 11°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
UKRAYNA: RESMİ ÖZÜR BEKLİYORUZ
Dünyadan
11 Ocak 2020 Cumartesi 10:58

UKRAYNA: RESMİ ÖZÜR BEKLİYORUZ

Ukrayna, "İran'dan tam soruşturma ve sorumluların adalet karşısına çıkarılmasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu

İran'ın Ukrayna yolcu uçağının 'insani hatayla vurulduğunu' duyurmasının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, "Suçun tamamıyla kabul edilmesini istiyoruz. Sorumluların cezasını bulmasını istiyoruz. Diplomatik kanallar yoluyla resmi özür bekliyoruz" dedi.

‘TAZMİNAT İSTİYORUZ’

İran'dan tam ve açık bir soruşturmaya hazır olduklarından emin olduklarının güvencesini, sorumluları adalete teslim etmelerini, cansız bedenlerin ülkeye geri gönderilmesini ve tazminat ödenmesini istediklerini söyledi. İran'dan tam teşeküllü bir araştırma istediklerini de belirten Zelenskiy, bu araştırmanın bir an önce başlaması gerektiğini vurguladı. Zelenskiy ayrıca bu süreçte Ukraynalı uzmanlarla işbirliği yapılması çağrısında bulundu.

Ukrayna Hava Yolları Başkanı Yevhenii Dykhne ise kabin ve kokpit görevlilerinin böyle bir kazaya sebep olabilecek hata yapmış olabileceklerini hiçbir zaman düşünmediklerini belirterek "Hepsi çok iyi insanlardı" dedi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, 8 Ocak Çarşamba sabahı kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçakta bulunan 167 yolcu ve 9 mürettebattan kurtulan olmamıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air