MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
2024’TE YENİ BİR HAVAYOLU İLE TANIŞACAĞIZ
Süleyman Şen
YAZARLAR
27 Kasım 2023 Pazartesi

2024’TE YENİ BİR HAVAYOLU İLE TANIŞACAĞIZ

Türk Hava Yolları, geçtiğimiz temmuz ayında ‘AJet Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi’ isminde yeni şirket kurduğunu, ‘Anadolujet’in faaliyetlerinin bu şirkete devredildiğini açıklamıştı. THY’nin ‘AJet’ ismiyle kurduğu yeni havayolu, geçtiğimiz cuma günü Sabiha Gökçen Havalimanı Turkish Technic Hangarı’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, DHMİ ve SHGM Genel Müdürleri, THY yönetimi ve çalışanların katıldığı törenle tanıtıldı.

BOLAT’TAN GLOBAL HEDEF

Törende bir konuşma yapan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, uzun süredir verdikleri emek ve gayretlerin neticelerini verdiğini, 2024 mart sonu yaz tarifesi ile birlikte AJet’i gökyüzüyle buluşturacaklarını açıkladı. Bolat, yeni ismiyle küresel ölçekte büyümeye aday olan AJet’in, sektörün düşük maliyetli havacılık anlayışının önemli bir parçası olacağına inandığını, global standartlarda düşük maliyetli havayolu olmak ve pazardaki rekabetçi konumunu güçlendirebilmek amacıyla kurulan şirketin, operasyonlarını İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa Havalimanı merkezli olarak sürdüreceğini belirtti. Bolat, “AJet, ‘Low Cost’ (Düşük maliyetli) pazarına yenilikçi bir bakış açısıyla giriş yaparken; sunulan hizmetin sadeleştirilmesi ve ekonomi sınıfı konfigürasyonuyla elde edilecek maliyet avantajını da bilet ücretlerine yansıtarak daha geniş bir kitlenin hava ulaşımı hizmetinden yararlanmasını sağlayacak.” dedi.

RENK VE LOGO TASARIMI BEĞENİLDİ

AJet’in yeni tasarımında turkuaz mavi ve siyah renkler kullanılmış. Gövdede ‘A’ harfi turkuaz, 'Jet' ise siyah renkte. Kanat uçları ve kuyruk yine turkuaz renginde, kuyrukta beyaz ‘A’ harfi yer almakta.

Kabin ekiplerinin üniformaları ise lacivert ve gri renkte. Ceket yakaları yine turkuaz, fular uçları ise fıstık yeşili ile tamamlanıyor. Yeni havayolunun hem uçak renk ve logo tasarımı hem kabin ekibi üniformaları lansmanda olumlu tepkiler aldı.

2033’TE 200 UÇAKLIK FİLO  

Türk Hava Yolları’nın bir markası olarak 2008 yılında kurulan AnadoluJet’in 2023 yılında yüzde 30 büyüme hedefini başardığını, sadece iç hatlarda yüzde 41 büyüdüğünü ve 20 milyonun üzerinde yolcu taşıdığını hatırlatan Ahmet Bolat, AJet’in de 2024 yılında yüzde 12 büyüyerek 24 milyon, 2033 yılında da 55 milyon yolcu taşımayı hedeflediğini ifade etti. Bolat, “Eminim ki, AJet markası bu sayıların daha da fevkinde başarılar elde edecek. AnadoluJet, 2020 yılı itibarıyla vizyonunu genişletti. Bugün 90 uçaklık filosuyla iç hatlarda 41, dış hatlardaysa 29 ülkede 48 noktaya uçan AnadoluJet, Türk Hava Yolları’nın deneyimli kabin ve kokpit ekibiyle birlikte standartlarını yükseltmeye ve küresel bir oyuncuya dönüşmeye devam etti. Yeni ismi, yeni logosu ve yeni kadrosuyla “Bismillah” diyen AJet’in 2033 hedefleri arasında uçuş ağını 44 ülkeye çıkarmak ve çevreye duyarlı, karbon salımı az yeni nesil uçaklardan oluşan 200 uçaklık bir filoya ulaşmak bulunuyor.” diyerek, AJet’in düşük maliyetli havayolu taşımacılığında iddialı olduğunu belirtti.

SABİHA GÖKÇEN EKONOMİK UÇUŞLARIN MERKEZİ OLUYOR

Düşük maliyetli taşımacılık yapan Pegasus Hava Yolları’nın ana üssü olan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, 2024 itibarıyla AJet’e de ev sahipliği yapacak. Ekonomik havayolu işletmeciliğinde ‘hub’(merkez) konumuna gelen havalimanı, ikinci pistinin devreye girmesi için geri sayımda. AJet de genel müdürlük yönetim merkezini Sabiha Gökçen olarak belirledi. Böylece Sabiha Gökçen Havalimanı, Türkiye’nin 2 dev düşük maliyetli taşıyıcısına ev sahipliği yapacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı, 53 ülkede 122’si dış hat, 40’ı iç hat olmak üzere toplam 162 destinasyona hizmet veriyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air