MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
18 YIL HAVALİMANINDA YAŞAYAN İRANLI ÖLDÜ
Dünyadan
13 Kasım 2022 Pazar 20:07

18 YIL HAVALİMANINDA YAŞAYAN İRANLI ÖLDÜ

Fransa'nın başkenti Paris'teki Charles de Gaulle Havalimanı'nda 18 yıl yaşayan İranlı Mehran Karimi Nasseri öldü. Nasseri ölümünden birkaç hafta önce tekrar geldiği havalimanında 77 yaşında hayatını kaybetti.

Otobiyografisi “The Terminal Man” adlı kitap olarak yayınlanan ve ünlü yönetmen Steven Spielberg'in 2004 yapımı "Terminal" filmine ilham kaynağı olan 1945 doğumlu 77 yaşındaki İranlı Mehran Karimi Nasseri'nin aynı havalimanında yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Fransız basınında yer alan haberlerde, Nasseri’nin havalimanının 2F terminalinde sağlık ekipleri tarafından bulunduğu ve doğal sebeplerden dolayı hayatını kaybettiği belirtildi.

Nasseri, İran’da Şah Muhammed Rıza Pehlevi'ye karşı protestolar nedeniyle 1977 yılında İran'dan sınır dışı edilmiş ve Avrupa'nın birçok ülkesine sığınma başvurusunda bulunmuştu.

Uzun uğraşların ardından Belçika'daki Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından Nasseri'ye mülteci statüsü verilmişti.

Nasseri, İngiliz vatandaşı annesinin yanına gitmek istediği sırada Paris’te içerisinde mülteci evraklarının ve belgelerinin bulunduğu çantayı kaybetmiş ve Fransız polisi tarafından 1988'de tutuklanmıştı.

Nasseri, 1999'da Fransa'da mülteci statüsü ve oturma izni almış fakat herhangi bir resmi belgesi olmadığı için sınır dışı edilememiş, bu nedenle 2006 yılına kadar Paris-Charles de Gaulle Havalimanı'nda yaşamıştı.

Nasseri, 2006'da hastaneye kaldırılmış, ardından sığınma evine ve otele yerleştirilmişti. Fakat havalimanı yetkilileri, Nasseri’nin ölümünden birkaç hafta önce tekrar Paris-Charles de Gaulle Havalimanı’na geldiğini ve burada yaşamaya devam ettiğini aktardı.

1999'da Fransa'dan mülteci statüsü ve oturum izni alan Nasseri, 2006'ya kadar havalimanında yaşamayı sürdürdü.

Nasseri sığındığı havalimanı bankında, sahip olduğu eşyaların arasında günlerini kitap ve gazete okuyarak ve hayatını yazarak geçirdi.

‘SIR ALFRED' HİTABI

Uluslararası basının ilgisini çeken Nasseri'nin hikayesi Hollywood'a kadar ulaştı ve The Terminal filmine ilham verdi. Filmin ardından kendisine yönelik ilginin daha da arttığı Nasseri, bir gazeteciye, kendisine "Sir Alfred" ismiyle hitap edilmesini istediğini söylemişti.

2006'da yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle havalimanından hastaneye kaldırılan Nasseri, iyileşmesinin ardından bir otelde yaşamaya başladı.

ÜSTÜNDEN BİRKAÇ BİN EURO NAKİP PARA ÇIKTI

Fransız gazetesi Libération, Nasseri'nin yaşamını filmden kazandığı parayla sürdürdüğünü aktarmıştı.

Charles de Gaulle Havalimanı yetkilileri, Nasseri'nin birkaç hafta önce yeniden havalimanına döndüğünü ve burada hayatını kaybettiğini açıkladı. Yetkililer Nasseri'nin üstünde birkaç bin euro nakit bulunduğunu da belirtti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air