MENÜ
İstanbul 22°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
AB HAVA SAHASINI RUS UÇAKLARINA KAPATIYOR
Havacılık Haberleri
27 Şubat 2022 Pazar 22:43

AB HAVA SAHASINI RUS UÇAKLARINA KAPATIYOR

Son dakika gelişmesi... Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa hava sahasının Rus uçaklarına kapanacağını ve Belarus'a da yaptırımlar getirileceğini açıkladı.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell, düzenledikleri ortak basın toplantısında Rusya ve Belarus'a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı. Leyen, Avrupa hava sahasının Rus uçaklarına kapanacağını ve Belarus'a da yaptırımlar getirileceğini açıkladı. Leyen, Rus Russia Today ve Sputnik kanallarının kapatılacağını da duyurdu. Borrell ise "AB olarak tarihimizde ilk kez üçüncü bir ülkeye silah vereceğiz" dedi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna işgali nedeniyle Rusya'ya yeni yaptırımlar açıkladı. İşgale destek veren Belarus'a da kısıtlamalar getiriliyor. Leyen, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell ile düzenlediği ortak basın toplantısında alınan kararları açıkladı.

AB HAVA SAHASI TAMAMEN KAPATILDI

Von der Leyen, "İlk olarak AB hava sahasını Rusya sahipliğindeki, Rusya'ya kayıtlı olan ve Rusya kontrolündeki hava araçlarına kapatıyoruz. Rus hava araçları, AB topraklarına iniş-kalkış yapamayacak, AB toprakları üzerinden bile uçamayacak" dedi.

RUS MEDYASINA YASAK

Leyen ayrıca, "İkinci olarak Kremlin'in medya aygıtını AB'de yasaklayacağız. Devlet sahipliğinde Russia Today ve Sputnik ile bağlı kuruluşları Putin'in savaşını meşrulaştırmak için artık yalanlarını yayamayacak. Zehirli ve zararlı dezenformasyonlarını Avrupa'da yasaklamak için mekanizmalar geliştiriyoruz."dedi.

AVRUPA BİRLİĞİ TARİHİNDE BİR İLK

AB'nin ilk kez üçüncü bir ülkeye silah vereceğini belirten AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell, "Rus Nükleer Güçleri'nin yüksek alarm seviyesini getirildiğini belirtmek gerekiyor. Putin'in savaşı yalnızca Ukrayna'ya yönelik değil. Ukrayna ordusunu desteklemek zorundayız. Çünkü eşi benzeri görülmemiş bir dönemden geçiyoruz. Bu burada bitmeyecek. Tarihimizde ilk kez Avrupa Birliği üçüncü bir ülkeye silah verecek" ifadelerini kullandı.

Borrell, "Yaptırımlar listesine daha fazla oligark ekleyeceğiz. Bunlar, Putin yönetiminden fayda sağlayan kişileri kapsayacaktır" dedi. Borrell, "Avrupa'nın 27 üye ülkesi Başkan Leyen'in de belirttiği bütün gerekli önlemleri uygulayacaktır" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air