MENÜ
İstanbul 23°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
HAVADA BÜYÜK RESTLEŞME
Havacılık Haberleri
27 Şubat 2022 Pazar 14:16

HAVADA BÜYÜK RESTLEŞME

Ukrayna'ya savaş açan Rusya, hava ulaşımında büyük darbe yiyor. İngiltere'nin başlattığı, son olarak Almanya ve İrlanda'nın devam ettirdiği Rus uçaklarına hava sahasını kapatma yaptırımına, bütün Avrupa Birliği ülkelerinin de katılabileceği belirtiliyor

Rusya'nın Luhansk ve Donetsk Cumhuriyetlerini bağımsız birer devlet olarak tanımasıyla başlayan ancak Ukrayna'nın tamamına yayılan askeri eylemleri üzerine Avrupa Birlği harekete geçiyor.

Rusya'nın askeri operasyonuna en sert tepkiyi İngiltere verdi. İngiltere, çeşitli ekonomik yaptırımların yanı sıra Rus devlet havayolu şirketi Aeroflot ve Rus jetlerine İngiltere'ye uçuş yasağı koydu. Ardından Hollanda, Polonya, Çekya, Bulgaristan, Moldova, Slovenya, Romanya, Estonya, Letonya ve Litvanya gibi ülkeler de aynı yolu izledi.

Almanya Federal Bakanı Volker Wissing, "Alman hava sahasının Rus uçaklarına kapatılmasını destekliyor ve bunun için her şeyin hazırlanmasını emrediyorum." diyerek Almanya hava sahasının Rus uçaklarına kapatılacağı mesajını verdi. Son olarak da İrlanda, hava sahasını kapatmaya hazırlandığını açıkladı. Letonya havayolu şirketi AirBaltic ise 26 Mart'a kadar Rusya'ya uçuşları askıya aldı.

Tüm bu gelişmelerin ardından Avrupa Birliği'nin bir bütün olarak hava sahasını Rusya'ya kapatacağı iddia edildi. 

RUSYA KARŞILIK VERİYOR

Avrupa ülkelerinden gelen bu yaptırımlara Rusya da mütekabiliyet esasına göre kendi hava sahasını söz konusu ülkelere kapatıyor. Havadaki bu restleşmenin başta Aeroflot olmak üzere Rus havayolu şirketlerine büyük darbe indirmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra bir bütün olarak bakıldığında, tüm Avrupa havacılık sektörünün Ukrayna'daki savaştan önemli ölçüde etkilenmesi bekleniyor.

Haberair.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air