MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
ABD BAŞKANI UÇAKTA MAHSUR KALDI
Dünyadan
5 Ocak 2022 Çarşamba 13:08

ABD BAŞKANI UÇAKTA MAHSUR KALDI

ABD'de Washington DC'ye yılın ilk karı yağdı. Kar fırtınası nedeniyle federal ofisler ve okullar tatil edildi. Yeni yıl tatilinden dönen ABD Başkanı Joe Biden, kar fırtınası nedeniyle uçakta mahsur kaldı.

ABD'nin Doğu Yakası ve başkent Washington DC, 2022'yi yoğun kar yağışıyla karşıladı, 20 milyondan fazla kişi için kar fırtınası uyarısı yapıldı. Başkent Washington ile Maryland ve Virginia eyaletlerinin Washington'a yakın bölgelerinde okullar ve federal ofisler tatil edildi. Beyaz Saray'dan dün sabah yapılan açıklamada, gün içinde gerçekleştirilmesi planlanan basın brifinginin iptal edildiği duyuruldu.

Hava yolu ulaşımı da etkilendi

Uçuşları takip eden FlightAware.com isimli internet sitesi, yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle çok sayıda uçuşun iptal edildiğini ya da ertelendiğini açıkladı. Washington DC'deki Ronald Reagan, Dulles ve BWI Thurgood Marshall havalimanları ile New York'taki 3 havalimanında 3 binden fazla uçuş iptal edildi. En az 500 uçuşta hava muhalefeti nedeniyle rötar yaşandı.

Biden uçakta mahsur kaldı

Başkan Joe Biden'ın uçağı Air Force One da tipiye yakalandı. Yeni yıl tatilini Delaware'de geçiren ABD Başkanının uçağı başkent Washington DC'ye dönüş yolculuğunda tipiye yakalandı. Air Force One, Andrews Hava Üssü'ne 20 santimetreyi aşan kar altında iniş yaptı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air