MENÜ
İstanbul 15°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
AKAR EUROFIGHTER TYPHOON’U İNCELEDİ
Savunma
9 Ekim 2022 Pazar 21:58

AKAR EUROFIGHTER TYPHOON’U İNCELEDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İngiltere’de Eurofighter Typhoon uçağını inceledi. Bakan Akar’ın uçağı yakından incelemesi F-16’lara alternatif olarak yorumlandı.

ABD’ye “F-16’ya alternatif” mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace’ın resmi davetlisi olarak İngiltere’ye gitti. Askeri tören ile karşılanan Akar, İngiliz mevkidaşı ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler yaptı. Görüşmelerde, ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik ile savunma sanayisinde iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunulduğu öğrenildi.

Görüşmelerin ardından Bakan Akar, RAF Coningsby Hava Üssü’nü ziyaret etti. Bakan Akar, ziyaret kapsamında Eurofighter Typhoon savaş uçağını inceledi. Akar’ın uçağı yakından incelemesi F-16’lara alternatif olarak yorumlandı.

Akar’ın bu ziyareti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın “F-16'nın satışı konusunda anlaşma olmazsa Eurofighter Typhoon gündemimizde” açıklamasını hatırlattı.

F-16 savaş uçağı tedariği ve modernizasyonuyla ilgili Türkiye ve ABD arasında görüşmeler sürüyor. Sürecin uzaması ve ABD tarafından olası satışın belirli şartlara bağlanmasının ardından, Türkiye bu konuda alternatifleri değerlendirebileceği sinyalini vermişti.

ABD ile F-16 sorunu yaşanırsa daha önce alternatif olarak Fransız yapımı Rafale uçakları da gündeme gelmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air