MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
ARIANEGROUP VE AIRBUS BİRLİKTE ÇALIŞACAK
Havacılık Haberleri
3 Aralık 2022 Cumartesi 21:05

ARIANEGROUP VE AIRBUS BİRLİKTE ÇALIŞACAK

Airbus ve Safran'ın eşit derecede sahip olduğu bir ortak girişim olan ve uzay tahrik teknolojilerinde dünya lideri konumunda bulunan ArianeGroup ile Airbus, Toulouse'taki Blagnac havaalanında ZEROe uçakları için ilk sıvı hidrojen yakıt ikmal tesisini inşa etmek için birlikte çalışacak. İstasyon 2025 yılında faaliyete geçecek.

ArianeGroup, bu on yılın ortasında başlayacak olan yer ve uçuş testi kampanyasına başlarken Airbus'ın ZEROe test uçağı için gerekli olan sıvı hidrojen yakıt sisteminin operasyonlarını tasarlayacak, üretecek ve destekleyecek.

Konuyla ilgili bilgi veren ArianeGroup CEO'su André-Hubert Roussel, şunları söyledi:

“Airbus’ın ortak olarak bizi seçmesi Ariana’nın roket tahrik sistemleri için sıvı hidrojen konusunda yarım asırlık uzmanlığına duyulan güvenin bir simgesidir. Airbus ile birlikte sıvı hidrojen ile güçlendirilecek uçağa giden yolda ilk adımları atmaktan gurur duyuyoruz. Havacılık ve uzay; ikisi de öncü endüstriler. Yarının sorunlarına çözümler bulabilmek için uzmanlıklarımızı birleştirmek bizlerin sorumluluğu. ArianaGroup’un sıvı hidrojeni depolama, test etme ve kullanma konularındaki eşsiz deneyimi Avrupa’da yeni endüstriyel sektörlerin enerji dönüşümünü hızlandıracak.”

Airbus Baş Teknik Sorumlu Sabine Klauke ise şu açıklamayı yaptı:

“Sıfır emisyonlu bir uçak için gerekli teknolojilerin birçoğu diğer endüstrilerde zaten mevcut ve sıvı hidrojen kullanımı da bir istisna değil. 2035 yılında sıfır emisyonlu bir uçağın hizmete girmesine hazırlanmak, gerekli tüm teknolojileri paralel olarak olgunlaştırmamız gerektiği anlamına geliyor. ArianeGroup ile ortaklık kurarak, bu hedefe ulaşmak için onların hidrojen uzmanlığından ve diğer ilgili uzay teknolojilerinden yararlanacağız.”

ArianeGroup, 40 yılı aşkın süredir sıvı hidrojen kullanılarak tahrik edilen Ariane fırlatma araçlarının ana yüklenicisi konumunda.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air