MENÜ
İstanbul 14°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
BM GÖÇ ÖRGÜTÜ YARDIM UÇUŞU
Türkiye'den
25 Şubat 2023 Cumartesi 14:30

BM GÖÇ ÖRGÜTÜ YARDIM UÇUŞU

Birleşmiş Milletler Göç Örgütü (IOM)’nün ülkemizde yaşanan deprem dolayısı ile Nairobi’de topladığı yaklaşık 240 tonluk yardım, Turkish Cargo’nun seferleri ve Türk Hava Yolları yolcu uçakları ile ülkemize ulaştırıldı.

Birleşmiş Milletler Göç Örgütü, T.C. Nairobi Büyükelçiliği, Türk Hava Yolları ve Turkish Cargo temsilcileri yardım uçuşu öncesi yapılan organizasyona katıldı. Birleşmiş Milletler Göç Örgütü Bölge Direktörü Yardımcısı Justin Macdermott ve Büyükelçimiz Subutay Yüksel depo alanında teşekkür konuşması yaptı.

Nairobi’de toplanan yardımların ülkemize ulaştırması için planlanan uçuşların ilki; TK6631 kodlu sefer sayılı, B777F geniş gövde kargo uçağı ile Adana İncirlik Üssü’ne gerçekleştirildi. Bu seferde 85 ton çadır ve çadır ekipmanları, 15 ton battaniye olmak üzere toplam 100 ton yardım malzemesi taşındı. Bu uçuşun ardından planlanan ilave iki sefer ile çadır, tünel çadır ve muhtelif yardım malzemeleri deprem bölgesine sevk edildi.

Bölgeye ulaştırılan yaklaşık 240 tonluk yardım kargolarının içeriğinde; 352 adet çadır, 18.245 adet plastik branda levhası, 1.261 adet plastik branda rulosu, 26.565 adet battaniye ve 34.705 adet uyku matı bulunuyor. Eklenemeyen diğer malzemelerin ise yolcu uçaklarıyla sevk edileceği öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air