MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
TAV KONTEYNER KENTLER KURUYOR
Türkiye'den
19 Şubat 2023 Pazar 19:10

TAV KONTEYNER KENTLER KURUYOR

TAV Havalimanları, deprem bölgesinde 2 bin 200 depremzede için 500 birimden oluşan konteyner kentler kuruyor

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, iki gün boyunca bölgede tüm olumsuzluklara rağmen çalışmalarını sürdüren Havaş ve TGS ekiplerini ziyaret etti.

KAPTAN: DAYANIŞMAYLA YARALARIMIZI SARMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Adana, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve Adıyaman’da incelemelerde bulunan Kaptan, “İhtiyaçları yerinde görebilmek ve oradaki arkadaşlarımızla bir araya gelmek için deprem bölgesini ziyaret ettim. Depremin ilk gününden bu yana büyük bir özveriyle bölgede görev yapan Havaş ve TGS’den çalışma arkadaşlarımızla buluştum. Bölgede karşı karşıya olduğumuz durum, uzun dönemli ve kapsamlı bir desteği gerektiriyor. TAV Havalimanları olarak kaybettiklerimiz için yas tutarken geride kalanların hayata tutunabilmesi için tüm olanaklarımızı seferber etmeye devam ediyoruz. Acımız hala çok taze, üzüntümüz eksilmiyor. Dayanışmayla yaralarımızı sarmak için çalışıyoruz.” dedi.

NELER YAPILIYOR

TAV, deprem bölgesindeki barınma ihtiyacına destek vermek üzere Hatay Kırıkhan ve Antakya’da 2200 depremzede için toplam 500 birimden oluşan konteyner kentler kuruyor. TAV Havalimanları ve iştirakleri depremden etkilenenler için 60 milyon TL’yi aşan nakdi ve ayni yardım yaptı. Bu 500 konteynerdan 175’i Fraport’la birlikte Antalya Havalimanı üzerinden oluşturulacak. 325 birimini ise TAV Havalimanları üstlenecek. AFAD ve yerel yöneticilerle iş birliği içinde yürütülen çalışmalarda yaklaşık 2 bin 200 kişiye tüm sosyal donatı alanlarına sahip iki oda, banyo ve mutfaktan oluşan barınma alanları sağlayacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Büşra Nur Sutay
 2 Şubat 2024 Cuma 18:07
Benimde konteynera ihtiyacım var
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air