MENÜ
İstanbul 24°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
BOEING SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORUNU AÇIKLADI
Havacılık Haberleri
30 Haziran 2022 Perşembe 12:02

BOEING SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORUNU AÇIKLADI

Amerikan havacılık devi Boeing, havacılıkta sürdürülebilir ilerlemenin yol haritasını çizen 2022 yılı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı

Boeing, sürdürülebilirlik hedeflerini detaylandıran ve önceliklendirdiği alanlardaki ilerlemeyi gösteren temel metriklerin yer aldığı yıllık Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Bu alanlar arasında çalışan güvenliği ve refahı; küresel havacılık güvenliği; eşitlik, çeşitlilik, kapsayıcılık; sürdürülebilir operasyonlar; inovasyon ve temiz teknolojiler ile sosyal taahhütler yer alıyor.

Boeing’in 2021 yılında sürdürülebilirlik alanında elde ettiği başarıların ve havacılığın geleceğine yönelik sürdürülebilir vizyonunun aktarıldığı raporda, ayrıca, küresel sürdürülebilirlik standartları ile uyum açısından çevresel, sosyal ve yönetişim (ÇŞY) konularında yürütülen faaliyetler vurgulanıyor.   

Boeing Sürdürülebilirlikten Sorumlu Üst Düzey Yöneticisi Chris Raymond, “Boeing’in bu yıl sunduğu diğer raporların temelinde ilerleyen, çevresel, sosyal ve yönetişim (ÇSY) konularındaki müşterek girişimlerimizin faaliyetlerimize ve dünyamıza nasıl katkıda bulunduğunu aktaran ikinci sürdürülebilirlik raporumuzu yayınlamanın gururunu yaşıyoruz. Dünyamızı daha güvenli ve sürdürülebilir bir şekilde korumaya, birbirine bağlamaya ve keşfetmeye devam ediyoruz. Bu rapor, aynı zamanda tüm paydaşlarımızla şeffaf iletişim kurma ve hesap verebilir olma konusundaki kararlılığımızın önemli bir göstergesidir.” dedi.

Boeing’in çevresel, sosyal ve yönetişim konularında kaydettiği ilerlemeler hakkında bilgi verilen raporda öne çıkan gelişmeler aşağıdaki gibidir:

Çevre sorumluluğu

Yüzde 100 sürdürülebilir yakıtla çalışan ticari uçakların teslimatının 2030 yılına kadar gerçekleştirileceği taahhüt edildi.

Ticari havacılık sektörünün 2050 yılına kadar küresel sivil havacılık operasyonlarında net sıfır karbon emisyon hedefine ulaşmaya yönelik taahhüdü desteklendi.

16.000 galon sıvı hidrojen taşıma kapasitesine sahip tamamen kompozit ve astarsız kriyojenik yakıt tankı testleri, NASA ve DARPA iş birliğinde başarıyla gerçekleştirildi.

Yenilenebilir enerjiye geçişi desteklemek amacıyla aralarında SkyNRG, Alaska Havayolları, Etihad Havayolları, NASA, Rolls-Royce ve United Havayolları’nın bulunduğu şirketlerle çoklu ortaklıklar kuruldu. Boeing, ayrıca, First Movers Coalition’a katıldı ve ortak teşebbüsü Wisk yoluyla ilerleme kaydetmeye devam etti.

Çevre dostu ve yenilenebilir elektrik kullanımındaki artış ve emisyonlar için dikkatle seçilen karbon dengeleme projelerine verilen desteklerle, 2021 yılında bir kez daha üretim süreçlerinde ve tesislerde net sıfır karbon emisyonuna ulaşıldı.

Sosyal ilerleme

2020 yılıyla karşılaştırıldığında, kadın ve ırksal/etnik azınlık temsilinde artış kaydedilirken, kadın, erkek ve farklı ırklardan çalışanların işten çıkış oranları arasındaki fark, her birinde bir puanın altında gerçekleşti.

Otomasyon ve robot teknolojisi kullanımıyla işyeri güvenliği artırılarak, çalışanların yüksek risk ve ciddi kazalara maruz kalma oranı 2021 yılında yüzde 27 oranında azaldı.

Çok sayıda küçük ölçekli tedarikçiyle 4 milyar doların üzerinde harcama yapıldı ve tüm dünyada daha iyi topluluklar inşa edilmesine katkıda bulunmak amacıyla 187 milyon doların üzerinde yatırım yapıldı.

Kapsayıcı bir kültür oluşturmak, tüm Boeing ekiplerini güçlendirmek ve daha güçlü iş sonuçları elde etmek amacıyla, “Ara, Konuş ve Dinle (Seek, Speak & Listen)” pratikleri uygulamaya kondu.

“Speak Up” raporlama kanalı; çalışanların, fikir ve görüşlerinin dikkate alınacağı, uygun aksiyonun alınacağı bilinciyle, güvenlik, kalite veya uyuma ilişkin endişelerini açık bir şekilde dile getirebilmesini sağladı.

Şeffaf yönetişim

Boeing Yönetim Kurulu Yönetişim ve Kamu Politikası Komitesi’nde sürdürülebilirlik denetimini sağlamaya yönelik değişikliğe gidildi.

Önemli güvenlik fonksiyonlarını tek bir çatı altında toplamak amacıyla bağımsız Havacılık Güvenliği Merkezi kuruldu.

Ürün güvenliği, çalışan güvenliği ve kaliteye ilişkin metrikler, Boeing’in yıllık ana teşvik yapılarına dahil edildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air