MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
BRİTANYA GÜVENLİK İNCELEMESİ BAŞLATIYOR
Dünyadan
13 Şubat 2023 Pazartesi 17:07

BRİTANYA GÜVENLİK İNCELEMESİ BAŞLATIYOR

Son dakika… Britanya "tanımlanamayan uçan cisimler" için güvenlik incelemesi başlatıyor. Savunma Bakanı Wallace, şubat ayı başlarında düşürülen 4 cismin ne tür bir tehlike yaratacağını müttefiklerle masaya yatıracaklarını söyledi

Britanya Savunma Bakanı Ben Wallace, biri 'casus balon', diğerleri "tanımlanamayan uçan cisim" olarak açıklanan yüksek irtifada uçan 4 adet hava aracının ABD ve Kanada tarafından düşürülmesi üzerine güvenlik incelemesi başlatılacağını açıkladı.

ABD'de dün gece "tanımlanamayan cismin" düşürülmesinin ardından açıklama yapan Wallace, şubatta düşürülen 4 cismin ne tür bir tehlike yaratacağını müttefiklerle masaya yatıracaklarını belirtti.

Wallace, "Birleşik Krallık ve müttefikleri, bu hava araçlarının hava sahalarımıza girmesinin güvenliğimiz açısından ne anlama geldiğini görmek üzere inceleme yapacak. Yaşanan durum, küresel güvenliğin nasıl daha kötüye gittiğinin yeni bir göstergesi." ifadesini kullandı.

Söz konusu inceleme sonunda ülkenin hava sahasının korunması ve gözlemlenmesiyle ilgili çalışmalarda değişiklik yapılıp yapılmayacağına karar verilecek.

Savunma Bakanlığı da Britanya'da milletvekillerinin dile getirdiği, tanımlanamayan hava araçlarının Britanya üzerinden geçmiş olma ihtimaline yanıt vererek iddiaları reddetti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air