MENÜ
İstanbul 14°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
ÇİN'DEKİ AIRBUS HATTINDAN İLK A321NEO ÇIKTI
Havacılık Haberleri
24 Mart 2023 Cuma 18:38

ÇİN'DEKİ AIRBUS HATTINDAN İLK A321NEO ÇIKTI

Airbus, Çin'in Tianjin kentinde bulunan Son Montaj Hattı Asya'da (FAL Tianjin) montajı tamamlanan ilk A321neo uçağını Çin'in Juneyao Hava Yolları'na teslim etti.

Pratt & Whitney GTF motorlarıyla güçlendirilen uçak, 8’i business 199’u ekonomi sınıfı olmak üzere toplam 207 rahat koltuğa sahip. Çin'deki yeşil havacılık stratejisini desteklemek amacıyla teslimat uçuşunda yüzde 10 oranında Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı karışımı kullanılacak.

"Geçtiğimiz kasım ayında FAL Tianjin'deki ilk A321 uçağının devreye alındığını duyurduğumuzdan beri, ilgili son montaj faaliyetleri ve testler sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildi ve FAL Tianjin'in yeni ürünlere hızla uyum sağlama olgunluğunu gösterdi.” diyen Airbus Başkan Yardımcısı ve Airbus Çin CEO’su George Xu şunları söyledi:

“İlk A321 uçağının başarılı bir şekilde teslimi, Airbus'un Çin pazarı ve ötesindeki bu uçak türünün popülaritesine ve müşterilerimizin sürekli güven ve desteğine olan saygısını sürdürmesini sağlıyor. Airbus, Çin'in havacılık sektörüyle olan kapsamlı iş birliğini genişletmeye ve güçlendirmeye devam ederken, küresel ticari uçak üretimini hızlandırmayı desteklemek ve müşteri yakınlığını sağlamak adına Çin'e olan uzun vadeli taahhüdünü vurguluyor."

Airbus'ın dünya genelinde dört A320 Ailesi son montaj tesisi bulunuyor. Bu tesisler Almanya'nın Hamburg, Fransa'nın Toulouse, Çin'in Tianjin ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Mobile şehirlerinde bulunuyor. Tianjin tesisinin geçen yıl dönüştürülmesiyle ve Toulouse'daki en yeni tesisin dönüşümünü tamamlamaya yaklaşmasıyla, küresel endüstriyel sistem tamamen A321 üretibilir hale gelecek. Bu da Airbus'un üretim hedeflerine ulaşmasının yanı sıra A321 modelinin artan pazar başarısı için esneklik ve çeviklik sağlayacak.

2008'de açılışı yapılan Tianjin'deki FAL, Avrupa dışındaki ilk Airbus ticari uçak montaj hattıydı. Aynı yıl, ilk uçak bölümleri tesise ulaştı. 2009'daki ilk A320 teslimatından bu yana, Airbus'ın Tianjin'deki FAL tesisi 14 yıllık faaliyet süresi boyunca 600'den fazla uçak teslim etti. Airbus'ın en çok satan, tek koridorlu A320 Ailesi'nin en uzun gövdeli üyesi olan A321neo, en fazla 244 yolcu taşıyabiliyor ve en uzun menzili 4.700 deniz mili/8.700 kilometreye ulaşıyor. Gökyüzündeki en geniş tek koridorlu kabini sunan A320neo Ailesi, yeni nesil motorlar ve Sharklet’letin dahil edilmesi sayesinde önceki nesil uçaklara göre en az %20 yakıt tasarrufu ve CO2 sunarken yine yüzde 20 daha az CO2 salınımı ve yüzde 50 otanında gürültü azalması sağlıyor. Ocak 2023 sonu itibarıyla, A320neo Ailesi dünya çapında 130'dan fazla müşteriden 8.600'ün üzerinde kesin sipariş aldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air