MENÜ
İstanbul 23°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
CORENDON’UN TECRÜBELİ PİLOTU EMEKLİ OLDU
Havacılık Haberleri
7 Eylül 2023 Perşembe 17:53

CORENDON’UN TECRÜBELİ PİLOTU EMEKLİ OLDU

Tecrübeli Corendon Airlines Kaptan Pilotu Dragan Atanasov, aktif uçuş hayatına son noktayı koyarak emekli oldu

Kurulduğu günden bu yana her yıl milyonlarca yolcuyu hayallerinin tatiline uçuran Corendon Airlines ekibinin deneyimli kaptanlarından Dragan Atanasov, 37 yıllık uçuş hayatının ardından emekliliğe ayrıldı.

Avrupa’nın en popüler tatil destinasyonlarına gerçekleştirdiği uçuşlarla ve operasyonlarla adından söz ettiren Corendon Airlines’ta deneyimli kaptan pilot Dragan Atanasov emekli oldu.

Gökyüzünde geçen 37 yılın ardından emekliliğe ayrılan Atanasov, 5 Eylül Salı günü gerçekleşen Basel-Antalya uçuşuyla mesleğinde son kez kaptan pilot olarak göklere yükseldi. Dünyanın çeşitli bölgelerinde ve havayolu şirketlerinde çalıştıktan sonra 2019 yılından bu yana Corendon Airlines ile uçan Atanasov, inişin ardından havaalanında su takı ile karşılandı.

Dragan Atanasov, mesleğe ilk adımını 1987 yılında Jugoslav Air Transport’ta (JAT) attı. JAT ile geçen çeyrek asrın ardından 2012 yılında Ruanda’ya giden Atanasov, Rwanda Air şirketinde 1 yıl görev aldı. Kariyer yolculuğuna Nijerya’da devam eden deneyimli pilot, 2013-2016 yılları arasında Arik Air’te çalıştı.

2016 yılına gelindiğinde Tayland Nok Air’da görev alan Atanasov, 2017-2018 yıllarında Polonya Enter Air ve 2018-2019 yıllarında Irak Fly Baghdad’ta çalıştıktan sonra 2019 yılında yolları Corendon Airlines ile kesişti. Corendon Airlines ile geçen dört buçuk yılın ardından deneyimli kaptan pilot 2023 yılının Eylül ayında emekliye ayrıldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air