MENÜ
İstanbul 24°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
DELTA’NIN B757’Sİ LASTİK PATLATTI
Havacılık Haberleri
3 Ağustos 2023 Perşembe 16:09

DELTA’NIN B757’Sİ LASTİK PATLATTI

Amerikan Delta Hava Yolları’na ait Boeing 757 tipi, 1437 sefer sayılı uçak, inişte lastik patlattı. Yangın ihtimaline karşı pilotlar yolcuları merdiven yerine slide’lardan tahliye etti

Richmond’tan (Virginia) Atlanta'ya uçan 1437 sefer sayılı uçak, sert bir iniş yaptı. Bunun sonucunda uçağın lastiklerinden bazıları patladı. Bazı yolcular pilotların sert fren yaptığını ve uçağın pistte kaydığını anlattı.

Havayolu şirketi tarafından yapılan açıklamada, "Uçuş ekibimizin ve Hartsfield-Jackson Atlanta Uluslararası Havaalanı ilk müdahale ekiplerinin bu öğleden sonra 1437 sefer sayılı uçuşun merkezimize güvenli bir şekilde inmesini sağlama çabalarını takdir ediyoruz. İlk raporlar, uçağın lastiklerinden birinin patladığını gösteriyor. İnişte iniş takımlarının bileşenleri sıcaktı. Yolcular acil durum kaydıraklarıyla tahliye edildi ve otobüsle terminale götürüldü." denildi.

YOLCULAR NEDEN SLİDE’LARDAN TAHLİYE EDİLDİ

Olaydan sonra sadece lastik patlaması yaşanmasına rağmen pilotların yolcuları neden merdivenler yerine slide’lardan tahliye ettikleri soruları soruldu. Yaptığımız kısa bir araştırmaya göre, olay sonrası iniş takımlarının oldukça ısındığı ve patlayan lastiklerin olduğu bölümde alev görüldüğü, pilotların bu nedenle önlem olarak hemen itfaiyeye haber verdikleri ve olası bir yangına karşı yolcuları merdivenler yerine daha hızlı şekilde açılan kaydıraklardan tahliye etmeye karar verdikleri.

ABD’li Delta Hava Yolları, filosunda eski model uçaklar uçurmasına rağmen, ölümcül kazaya karışmamasıyla oldukça temiz ve güvenilir bir kaza siciline sahip.

İşte olaydan fotoğraflar ve yolcuların slide'lardan uçağı tahliye anları...

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air