MENÜ
İstanbul 23°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
DHMİ ÇALIŞANLARI İŞ YAVAŞLATACAK!
Havacılık Haberleri
5 Haziran 2024 Çarşamba 16:01

DHMİ ÇALIŞANLARI İŞ YAVAŞLATACAK!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) çalışanları, 6 Haziran'dan itibaren süresiz olarak iş yavaşlatma kararı aldıklarını duyurdu. Çalışanlar, özlük haklarının iyileştirilmesini ve adil havacılık tazminatını şart koşuyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nde (DHMİ) faaliyet gösteren sendikalar ve dernekler, bugün bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıya Ulaştırma Memur-Sen, Türk Ulaşım-Sen, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, HAVAÇAD, HAVELTED, Uluslararası ARFF Derneği, SİHAGÜVDER, HAVATED, SİHAMED, Hava Ulaş-Der ve Apron Memurları Derneği katılım gösterdi.

"DÜZENİ KABUL ETMİYORUZ"

Toplantıda, TBMM gündemine getirilen ve DHMİ'de görev yapan bazı unvanları kapsayan "Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" ile ilgili istişarelerde bulunuldu. DHMİ'de görev yapan çalışanların temsilcileri, yıllardır özlük ve mali haklarına yönelik iyileştirmelerin yapılmasını bekleyen DHMİ çalışanlarının beklentilerinin karşılanmadığına dikkat çekti. Ortak deklarasyon yayınlayan dernekler ve sendikalar, TBMM gündemine getirilen yasa ile DHMİ bünyesi içerisinde sadece belirli unvanlara yönelik yapılmak istenen ve çalışma barışını bozan düzenlemeyi asla kabul etmediklerini bildirdi.

"YÜK GETİRMİYORUZ KATKI SAĞLIYORUZ"

DHMİ çalışanlarını "Ülkemiz ekonomisine hiçbir yük getirmeyen aksine katkı sağlayan" bireyler olarak tanımlayan deklarasyonun "Talepler" başlığında şu maddeler yer aldı:

"Söz konusu Kanun Teklifinin 26. maddesinin revize edilerek, tüm DHMİ çalışanlarına uygulanmasını, UROCONTROL prensipleri çerçevesinde tüm DHMİ Çalışanlarını kapsayacak şekilde adil bir Havacılık Tazminatı düzenlemesinin TBMM Gündemine getirilmesini ivedilikle talep ediyoruz. Aksi halde gerçekleştirilen toplantıda alınan aşağıdaki maddelerin uygulamaya konulması kararlaştırılmıştır."

"MEVZUAT DIŞINA ÇIKILMAYACAK"

Taleplerin yerine getirilmemesi halinde atılacak adımlara da değinilen deklarasyonda, alınan kararlara ilişkin şunlar kaydedildi:

"06.06.2024 Perşembe gününden itibaren havalimanlarındaki çalışanlar, hava ve kara tarafındaki operasyonlarda süresiz olarak; görevleri başında özveri beklenerek uluslararası standart ve tavsiyeler ile mevzuatlara aykırı olarak yüklenen işleri yapmayacak olup, kesinlikle mevzuat dışına çıkılmayacaktır. Yapılacak olan iş yavaşlatma eylemi, taleplerimiz gerçekleştirilinceye kadar devam edecektir. Alınan iş yavaşlatma eylemi sonucunda taleplerimiz karşılanmadığı takdirde, tekrar bir araya gelinerek iş bırakma eylemi kararı alınacaktır."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 DHMİ de Birimler Bir Zincir halkası gibidir
 12 Haziran 2024 Çarşamba 00:22
Doğru tarafsız haberiniz için tebrik ederim 2005 ten bu yana devam eden adaletsiz tazminat oranları enflasyon karşısında yıllardır eriyen Maaşlar insanların belini bükmekte kimsenin Hava trafik kontrolörlerinin aldığı tazminat da gözü yok sadece havacılık tazminatının tekrar yeni ve adil bir düzenleme ile personellerin tamamını mutlu etmesi beklenmektedir
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air