MENÜ
İstanbul 24°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
EĞİTİM UÇAĞININ ÖN DİKMESİ KIRILDI
Havacılık Haberleri
3 Eylül 2024 Salı 14:03

EĞİTİM UÇAĞININ ÖN DİKMESİ KIRILDI

İstanbul Büyükçekmece’deki Hazarfen Havaalanı’nda eğitim uçağının iniş sırasında ön dikmesi kırıldı. İlk yalnız uçuşunu yapan pilotaj öğrencisi, uçağı başarılı bir şekilde indirmeyi başardı.

AYJET Uçuş Okulu’nun eğitim uçuşlarını yaptığı Hezarfen Havaalanı’nda bugün öğle saatlerinde ilk kez yalnız uçuşa çıkan bir pilotaj öğrencisi tehlike atlattı.

TC-AJF tescilli, tek motorlu Diamond DA20 tipi uçakla eğitim uçuşu yapan öğrenci pilot, uçuşunu tamamlayıp inişe geçti. Uçağın stabil olmayan bir şekilde yaklaştığını gören yerdeki öğretmeni, telsizle pas geçmesini söyledi. İlk iniş denemesinde pas geçen öğrenci, iniş için ikinci kez alçaldığında yine pas geçmek zorunda kaldı. Bu sırada uçağın ön dikmesi piste vurarak kırıldı.

Uçak havada tur atarak yakıtını minimuma indirirken, bu sırada pist temizlendi. Öğrenci pilot üçüncü denemesinde ağırlığı ana iniş takımlarına vererek ön dikmesiz başarılı bir emergency iniş gerçekleştirdi.

Olay sırasında itfaiye ve sağlık ekipleri hazır bekletilirken, öğrenci pilotun sağlık durumunun yerinde olduğu öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air