MENÜ
İstanbul 18°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
EK GÖSTERGE DETAYLARI BELLİ OLDU!
Türkiye'den
6 Haziran 2022 Pazartesi 18:32

EK GÖSTERGE DETAYLARI BELLİ OLDU!

Son dakika... 3600 ek gösterge detayları belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. İşte ayrıntılar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün 3600 ek gösterge müjdesini duyurmuştu. Bugün yoğun bir gündemle toplanan Kabine Toplantısı sona erdi.

2.5 saat süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçerek açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm kamu çalışanlarının ek göstergesinin 600 puan artırıldığını söyledi ve 3600 ek göstergenin yılbaşından itibaren yürürlüğe gireceğini belirtti. Erdoğan sosyal yardımlar için 15 milyar liralık yeni bir paketin devreye alındığını kaydederken, Türkiye'nin 2053 hedeflerine ulaşacağını da söyledi.

MAAŞLARDA NE KADAR FARK EDECEK?

5 milyona yakın memur ve memur emeklisini ilgilendiren 3600 ek göstergeye ilişkin detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm memurlarda göstergenin 600 puan arttığını açıkladı ve bunun da 30 yıllık memurların emekli aylıklarında 1234 ile 1391 lira arasında artışa, emekli ikramiyesinde ise 44 bin ile 50 bin 150 lira arasında artış getireceğini söyledi.

Faiz konusunda zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapacak politikaların uygulanmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ekonomi programı stratejimizi kökten değiştirdik. Faizi artırarak zengini daha zengin fakiri daha fakir yapacak ekonomi reçetelerini bir kenara bıraktık. Ülkemizin asıl ihtiyacı olan, yatırım, istihdam, üretim, istihdam ve cari fazla yoluyla büyüme esaslı programımızı uygulamaya başladık" dedi.

Sosyal yardım konusunda da müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 milyar liralık yeni programın devreye alınacağını kaydetti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air