MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
EMIRATES BURJ KHALIFA'NIN ETRAFINDA UÇTU
Havacılık Haberleri
20 Ocak 2022 Perşembe 12:43

EMIRATES BURJ KHALIFA'NIN ETRAFINDA UÇTU

Emirates, Expo 2020’yi dünya seyahat gündeminin en üst sırasına çıkarmak için çıtayı yükselterek Burj Khalifa’nın etrafında uçtu

20 milyon dolarlık geniş kapsamlı bir yatırımın en yeni parçası olan marka kampanyası, heyecanı artırarak Dubai’nin ve dünyanın en büyük fuarı olan Expo 2020’nin daha fazla ziyaret edilmesini sağlamayı hedefliyor. Reklam için aylarca süren planlama sonrası Expo 2020 Dubai için özel olarak giydirilen A380 ile Burj Khalifa ve Fuar alanı etrafında bir gösteri uçuşu gerçekleştirildi.

GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI

Dubai’nin “hiçbir şey imkânsız değildir” ruhunu benimseyen Emirates, bu kez görkemli bir adım daha atarak viral reklam kampanyası için Burj Khalifa’nın etrafında Expo 2020 Dubai’ye özel ikonik A380 uçağıyla gövde gösterisi yaptı.

Ağustos 2021’de çıtayı daha da yükselterek marka mesajını Burj Khalifa’nın zirvesine taşıyan Emirates, dünya çapında manşet oldu ve sosyal medyada milyonlarca etkileşim aldı.

Reklamda, cesur kadın dublör, Burj Khalifa by Emaar’ın tepesine çıkarak ikonik Emirates A380’nin üzerinde yer alan dünyanın en büyük fuarı Expo 2020 Dubai’ye davet eden mesaj panoları tutuyor. Ardından Expo 2020 Dubai giydirmesiyle kendisine eşlik eden göz alıcı Emirates A380’ü işaret ediyor ve dublör dünyanın en yüksek binasının tepe noktasında sağlam bir şekilde ayakta dururken ikonik uçak arka planda zarif bir şekilde süzülüyor.

Reklam ayrıca Dubai’nin ve ikonik gökdelenlerinin havadan muhteşem görüntülerini içeriyor ve Expo 2020 Dubai fuar alanındaki etkileyici Al Wasl kubbesinin üzerindeki gösteri uçuşuyla son buluyor.

Emirates Havayolu Başkanı Sir Tim Clark yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Altı aylık sürenin yarısını geride bıraktığımız bu noktada, Expo 2020 Dubai’nin yarattığı güçlü heyecan ve ivme devam ediyor. En yeni kampanyamız Expo mesajını cesur bir şekilde ortaya koyarken insanları gerçekten dünyanın en büyük fuarı olan Expo 2020’yi ziyaret etmeye ve yaşamaya çağırıyor. Şu anda bir dolu aktivite, birinci sınıf eğlence ve müzik programları, sürükleyici spor etkinlikleri, canlı ülke standları ve temalı standlar, başarılı bir gastronomi deneyimi ve daha fazlasını tek bir yerde sunan başka bir yer bulunmuyor. Dubai ve Expo halihazırda en gözde etkinlikler olarak öne çıkıyor ve dünya çapındaki yolculara, yaklaşan kış ve bahar tatillerinde Emirates ve Dubai’yi seçmeleri için daha da fazla sebep sunmayı hedefliyoruz.”

Reklam kolayca çekilmiş gibi dursa da, projenin tamamı Dubai’nin havacılık ekosisteminden paydaşların yer aldığı ve alçak uçuş manevralarını gerçekleştirirken her aşamada güçlü bir şekilde güvenliğe odaklanılan kapsamlı bir planlama ve titiz bir uygulama gerektiriyordu.

Koreografisi dikkatle hazırlanan gösteri uçuşu, A380 ile Burj Khalifa by Emaar ile aynı yükseklikteki 2700 feet’lik alçak bir irtifada gerçekleştirildi. Uçak ayrıca 145 knot’luk çok düşük bir hızla uçtu. Daha iyi anlatmak gerekirse, bir A380’in ortalama seyir hızı yaklaşık 480 knot’tur. Düşük hız uçağın Burj Khalifa etrafında etkili ve sürekli bir şekilde turlamasını ve kuleden uzaklaşmadan sabit bir dairesel alanda kalmasını sağladı.

11 TUR ATTI

Emirates A380, reklam için doğru görüntülere ulaşmak adına Burj Khalifa etrafında toplam 11 tur attı. Uçak aslında yaklaşık bir kilometre mesafede olmasına rağmen Burj’un tepesinde duran kadın dublörün çok yakınında uçuyormuş hissi yaratıldı. Planlama aşamalarında Emirates pilotları, Uçuş Operasyon ekipleri, Hava Trafik Kontrolörleri, helikopter pilotları, drone operatörleri ve çekim ekipleri, Emirates pazarlama ekibi, Emaar ekibi, yasal denetim ekiplerinin yanı sıra BAE GCAA (Genel Sivil Havacılık Otoritesi) ve DCAA (Dubai Sivil Havacılık Otoritesi) yakın temas halinde çalışarak görevin her bir detayını ve unsurunu tartışıp masaya yatırıp, uçuş planı için koreografi hazırladılar, risk değerlendirmeleri gerçekleştirdiler. Hava trafiğini, üzerinde uçulan alanları hesaba kattılar ve ayrıca gerekli onayları almak için olası rüzgar ve hava şartlarını tahmin ettiler.

PİLOTLAR SİMÜLATÖRDE EĞİTİM ALDI

Her bir görsel referans noktasının alınmasını ve görev öncesi her bir manevranın kontrol edilmesini sağlamak için pilotlar A380 uçuş simülatöründe defalarca eğitim aldı. Simülatordeki çalışmalar, herkesin güvenli bir ortamda çalışmasını sağlamak için tüm paydaşların gösteri uçuşları ve çekim sırasında iletişim kurma şeklini belirlemeye de yardımcı oldu. Ayrıca, ekip rölanti uçuşları sırasında Geçici Kısıtlamalı Bölge ile hava sahasını kapatarak tüm aktiviteyi koruma altına almak için Dubai ATC (Hava Trafik Kontrol)ile yakın irtibat halindeydi.

Çekimler ve alçak gösteri uçuşları 13-14 Ekim 2021’de gerçekleştirildi ve olası riskleri azaltmak adına ilave bir tedbir olarak uçuş saatleri Dubai Uluslararası Havalimanı’nda kalkışların yoğun olduğu aralık dışında planlandı.

Yeni global çok kanallı kampanya 12 dilde yayınlanacak ve televizyon, sinema, dijital ve sosyal medya platformları dahil 19 ülkede gösterimde olacak. Reklam kampanyası, Emirates’in farkındalık oluşturmak, heyecan yaratmak ve sonuç olarak Dubai ve Expo 2020 Dubai’ye daha fazla ziyaretçi çekmek için verdiği 20 milyon dolarlık geniş kapsamlı taahhüt kapsamında hayata geçirildi.

Dubai’nin Temmuz 2020’de iş ve turizm için yeniden kapılarını açmasından itibaren, havayolu şirketi, “Dubai Kapılarını Açtı” kampanyası; açılış tarihinden önce Expo 2020 Dubai’nin sayısız olanaklarını tanıtmak adına en etkili ünlü simalardan biri olan Chris Hemsworth’le yaptığı iş ortaklığı; “Emirates uçuş ekibi Burj Khalifa’da” temalı reklam kampanyaları ve Dubai’nin soğuklardan kaçmak isteyen yolculara sunduğu çok sayıda aktiviteyi ön plana çıkaran en yeni kış kampanyası dahil, 25 ülkede yaklaşık 15 büyük global ve bölgesel marka kampanyası ve özel ücretler sunan kampanya gerçekleştirdi. Havayolu ayrıca satın alınan her bir bilet için ücretsiz bir günlük Expo 2020 Dubai giriş bileti, Expo süresince Dubai’de geçirilen zaman süresince Skywards Mili kazanma, erken rezervasyon indirimleri, aileler ve KOBİ’ler için özel ücretler ve ayrıcalıklar ve daha birçok özel promosyon dahil çok sayıda global kampanya ile Expo 2020 Dubai’nin tanıtımını gerçekleştirdi.

31 Mart 2022’ye kadar devam edecek olan Expo 2020 Dubai, tüm dünyayı bir araya getirerek tekrar ziyaret etme isteği uyandıran görkemli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Etkinlik, görülmesi ve yaşanması gereken 190’dan fazla ülke standına ek olarak insanlığı ilgilendiren ilerlemeleri ve teknoloji, kültür, sanat, müzik, gastronomi, spor ve daha birçok alandaki en yeni gelişmeleri ortaya koyarak iş birliği için bir platform sağlıyor.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Dubai
 20 Ocak 2022 Perşembe 19:08
Gördüğüm en müthiş yapımlardan biri. İyi düşünülmüş büyük emek ve para harcanmış...
 Arap
 20 Ocak 2022 Perşembe 19:07
Para bol olunca tabi nereye harcayacaklarını şaşırıyorlar. Bizim Türk havayolu şirketleri batan batana, sektörde özel havayolu kalmadı nerdeyse, adamlar reklama milyonlar saçıyor!!
 bir reklamcı
 20 Ocak 2022 Perşembe 19:06
Çok çarpıcı bir reklam. Emirates kesenin ağızını açmış. Her babayiğidin harcı değil böyle bir reklam çekmek.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air