MENÜ
İstanbul 15°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
FRAPORT TAV ANTALYA HAVALİMANI’NDA ATATÜRK SERGİSİ
Türkiye'den
5 Kasım 2021 Cuma 13:31

FRAPORT TAV ANTALYA HAVALİMANI’NDA ATATÜRK SERGİSİ

Gazeteci ve turizm yazarı Halil Öncü, arşivinde bulunan ve kendisi için oldukça anlamlı olan orijinal 1940’lı ve 1950’li yıllara ait olan 10 Kasım Gazetelerinden oluşan sergisini bu yıl yine Fraport TAV Antalya Havalimanı’nda açtı

Fraport TAV Antalya Havalimanı ev sahipliğinde düzenlenen sergide aralarında Vatan, Ulus, Memleket, Dünya ve Cumhuriyet Gazetesi gibi 15 adet, 1940'lı ve 1950'li yıllarda ait orijinal 10 Kasım gazetesi yer alıyor. İç Hatlar Giden Yolcu katında açılan sergi 15 Kasım tarihine kadar açık kalacak. Sergiye seyahat için gelen yolcuların büyük ilgi gösterdiği gözlenirken, ayrıca havalimanı çalışanları da sergiyi gezerek o dönemi yaşıyorlar.

Fraport TAV Genel Müdürü Deniz Varol yaptığı açıklamada, “Pandemi sonrasında havalimanındaki ilk sergimiz. 10 Kasım’ın da yaklaştığı şu günlerde, Atatürk’ün ölümünün 83.yıldönümünde sayın Halil Öncü Bey’in büyük destekleri ile burada bu sergiye imza atmış bulunuyoruz. Hem geçmişte basında çıkmış önemli haberleri tekrardan hatırlatmak, görsel olarak yolcularımıza sunmak, aynı zamanda da 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıldönümünü hatırlamak için uygun ve doğru bir sergi oldu. Halil Bey’i de bu konuda tebrik etmek isteriz. Kendisi de hakikatten Antalya’da özellikle turizme değer veren bir şahsiyet olarak bilinmekte. Ama böyle özel zamanlarda özel destekleri ile de bizim için çok değerli bir kişilik. Burada bu sergiye ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. 10 Kasım gibi bizim için aslında, matemi üzüntüyü hatırlatacak bir günde Ulu Önderi bu şekilde yad etmek, bir nebze de olsa hoş bir eda bırakıyor gönlümüzde. “dedi.

Yıllar önce bu gazete arşivini oluşturduğunu ifade eden Halil Öncü, bu dönemlerde bu sergiyi çeşitli noktalarda vatandaşlar ile buluşturduklarına dikkat çekti. Fraport TAV Antalya Havalimanı yönetimine serginin gerçekleşmesinde verdikleri katkı için teşekkür eden Halil Öncü, “Yıllar önce edindiğim bu anlamlı gazeteler ile oluşturduğumuz sergi ile yine her zaman olduğu gibi Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın eşsiz komutanı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük bir özlemle anıyoruz. Sergimizde Atatürk'ün ölüm yıldönümleri olan 10 Kasım tarihli, aralarında Vatan, Ulus, Memleket, Dünya ve Cumhuriyet gibi 15 adet orijinal gazete bulunuyor. Sergimizi gezenler adeta bir tarih yolculuğuna çıkıyorlar ve o dönemlerin 10 Kasımlarını yaşıyorlar. Bu sergimizi pandemi öncesi 2019 yılında da yine Fraport TAV Antalya ev sahipliğinde burada açmış ve büyük bir ilgi görmüştük. Sergimize ev sahipliği yapan Fraport TAV Antalya Genel Müdürleri Deniz Varol’a ve Bilgihan Yılmaz’a çok teşekkür ederken, sadece yolculuk yapanların değil, tüm Antalyalıların buraya gelebileceklerini ve bu eşsiz sergiyi gezebileceklerini hatırlatmak istiyorum” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air