MENÜ
İstanbul 15°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
İZEV ENGELLİ HAKLARINA DİKKAT ÇEKECEK
Türkiye'den
23 Ekim 2021 Cumartesi 13:53

İZEV ENGELLİ HAKLARINA DİKKAT ÇEKECEK

İZEV, engellier için düzenlenen 2 özel farkındalık çalışması için ABD'ye gitti

İZEV Başkanı Hakan Kural: "Sergide yer alacak tablolarımız, özel gereksinimli bireylerin yüzleriyle yorumlanmış olarak sergilenecek. Empire State Maratonu'nda ilk defa dünya engelli hakları için Türkiye'den katılım olacak. Bundan sonraki süreçlerde de ABD'nin başka şehirlerinde sergilerimiz devam edecek."

İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV), dünyaca ünlü tabloların farkındalık versiyonlarından oluşan sergi ve dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından Empire State maratonunda bedensel farklı ve gönüllü sporcularıyla engelli haklarına dikkat çekmek için ABD'nin New York kentine gitti.

Organizasyona gitmek üzere İstanbul Havalimanı'na gelen 6 kişilik ekipten İZEV Başkanı Hakan Kural, yolculuk öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye adına çok önemli bir sorumluluk projesi için yola çıkacaklarını belirterek, "Daha önce de yaptığımız sosyal sorumluluk projeleriyle ABD'de ödüller aldık. Bu projeyle dünyaya açılmak vakfımızın hayaliydi. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle de ilk sergimize New York'tan başlayacağız. Bu projenin Türkiye markasına çok büyük katkısı olacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dünyanın en ünlü tablolarının bu alanda New York'ta sergileneceğini ve ama bu sefer yeni bir yorum olan "Down Sendromlu Mona Lisa New York'ta" başlığıyla 12 ünlü eserin sergiye çıkacağını belirten Kural, "Sergide yer alacak tablolarımız, özel gereksinimli bireylerin yüzleriyle yorumlanmış olarak sergilenecek. Empire State Maratonu'nda ilk defa dünya engelli hakları için Türkiye'den katılım olacak. Bundan sonraki süreçlerde de ABD'nin başka şehirlerinde sergilerimiz devam edecek. Sırada İtalya, Danimarka, Hollanda ve Almanya sergilerimiz olacak. İnşallah tüm ABD'lileri ve orada yaşayan Türk yurttaşlarımızı sergimize bekliyoruz." şeklinde konuştu.

İZEV Genel Sekreteri Merve Kılıç ise projeye 3 yıldır hazırlandıklarını ve vakıf olarak büyük bir hayalin gerçeğe dönüşmesi olduğunu ifade etti. Kılıç, İZEV olarak New York'ta 2 özel etkinlik gerçekleştireceklerini ve bu şekilde de Empire State maratonunda bedensel farklı ve gönüllü sporcularıyla engelli haklarına dikkat çekmek ve Ekim ayının da Down Sendromu farkındalık ayı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Muharrem Kasapoğlu'nun destekleri ve yardımları sonucunda bu yıl inşallah Empire State maratonunda derece yaparak ülkemize dönmeyi hedefliyoruz. Bunun yanında ayrıca Türkiye adına farkındalık sergisi yapıyoruz. Bu sergi de bizim için çok önemli. Çünkü Türkiye'nin uluslararası ödüllerini almış İZEV tarafından hazırlanmış 'Sanat ve biz' adlı sergide de Down Sendromlu bireylerin farkındalık yaratmak için aktif olduğunu görüyoruz. Dünyaca ünlü tabloların üzerinde model olarak yer alan Down Sendromlu gençlerin çok özel bir sanat sergisini gerçekleştireceğiz. Ülkemizi en güzel şekilde temsil ederek özel bireylere yönelik farkındalık yaratmayı başaracağız."

Empire State Maratonunda engelli haklarına dikkat çekmek için İZEV adına maratonda ter dökecek sporcular 61 yaşındaki bedensel engelli atlet Kemal Özdemir ve uluslararası markaların sosyal sorumluluk projelerinde de yer alan atlet Mert Onaran da çok heyecanlı olduklarını belirtti.

Kemal Özdemir, İZEV olarak büyük bir projeye imza atmak üzere olduklarını ve vakfın sadece spor değil sanat alanında da çok başarılı olduğunu ifade ederek, "12 ünlü tablonun New York'ta sergilenecek olması bence bizim Empire State maratonunda koşmamızdan çok daha önemli. Çünkü Down Sendromlu Mona Lisa'yı görecek tüm insanlar. Tüm insanları ve yurttaşları organizasyona davet ediyoruz. Amacımız daha yaşanılabilir bir dünya." diye konuştu.

Mert Onaran ise sporla sanatın bir araya geldiği böyle bir organizasyona katıldığı için onur duyduğunu belirterek, "Kemal ağabeyle beraber omuz omuza bir yarış çıkaracağız. 86 kat ve 1576 basamak var önümüzde. Ama her basamak çıkışımızda bizler dünya engelliler haklarını tanıtarak ülkemizi temsil ettiğimizi hissedeceğiz." ifadelerini kullandı.

6 kişiden oluşan ekip, pasaport kontrollerinin ardından THY'nin tarifeli uçağıyla ABD'nin New York şehrine hareket etti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air