MENÜ
İstanbul 15°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
HİNDİSTAN GENELKURMAY BAŞKANI HAYATINI KAYBETTİ
Dünyadan
9 Aralık 2021 Perşembe 14:40

HİNDİSTAN GENELKURMAY BAŞKANI HAYATINI KAYBETTİ

Hindistan Genelkurmay Başkanı General Bipin Rawat'ı taşıyan helikopter ülkenin güneydeki Tamil Nadu eyaletinde düştü. Kazada Rawat'ın da arasında olduğu 13 kişi hayatını kaybetti. Güvenlik güçleri ise Rawat'ın evinin önünde güvenlik önlemleri aldı.

Hindistan ülkenin güneyinden gelen kaza haberinin şokunu yaşıyor. Hindistan Genelkurmay Başkanı General Bipin Rawat'ı taşıyan helikopter ülkenin güneydeki Tamil Nadu eyaletinde düştü. Kazada Rawat ve eşinin de aralarında olduğu 13 kişi hayatını kaybetti.

MODI'DEN ACİL TOPLANTI KARARI

Kazanın ardından Hindistan Başbakanı Narendra Modi, acil kabine toplantısı kararı aldı.

BIPIN RAWAT KİMDİR?

Hindistan'da kara, hava ve deniz kuvvetleri komutanlıkları 2019 yılı sonunda birleştirilmiş ve 63 yaşındaki eski Kara Kuvvetleri Komutanı Rawat da Hindistan Genelkurmay Başkanı olarak atanmıştı.

1,3 milyon askeri olan Hindistan ordusuna 1978'de katılan Rawat, daha önce Keşmir'in Hindistan yönetimindeki kesiminde ve Çin sınırındaki kuvvetlere komuta etmişti.

Rawat, Hindistan'ın kuzeydoğu sınırındaki isyanların azaltılmasındaki rolü ve komşu Myanmar'a yapılan sınır ötesi harekatı yönetmesiyle tanınıyor. Hindistan hükümetine yakınlığı ile tanınan Rawat'ın, tartışmalı Keşmir bölgesinde "teröristleri linç etmekten" bahsettiği yolundaki haberler tepki çekmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air