MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
İGA’NIN KONTEYNER KENTİ NEREDEYSE HAZIR
Türkiye'den
1 Mart 2023 Çarşamba 15:43

İGA’NIN KONTEYNER KENTİ NEREDEYSE HAZIR

İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA’nın, depremin vurduğu Hatay’da kurduğu konteyner kentin kurulum çalışmalarında sona yaklaşıldı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından bölgede çeşitli şirket ve kurumlar konteyner kentler kuruyor. İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA da bu şirketlerden birisi. İGA’nın konteyner kentinin kurulum çalışmalarında sona yaklaşıldı.

İGA, “Konteyner kent kurulum çalışmalarında sona gelindi. Kent en kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine açılacak” diyerek Hatay’daki çalışmalardan görüntüler paylaştı.

İGA, depremin en çok etkilediği illerden olan Hatay’da evsiz kalan afetzedelerin barınması için 350 konteynerlik kent kuruyor. Konteyner kentte yaklaşık 2 bin 100 afetzede 8 Mart itibarıyla ağırlanmaya başlanacak. Çalışmaların büyük bir hızla sürdüğü konteyner kentte 89 personel ve 34 iş makinesi 7/24 vardiyalı olarak görev yapıyor.

BİR KONTEYNER 5-6 KİŞİYİ BARINDIRABİLİR

İstanbul’dan sevkiyatı 20-26 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen 21 metrekarelik konteynerlerin her birisinde mobilya, duş, tuvalet ve mutfak tezgâhı mevcutken; her bir konteyner 5-6 kişilik bir ailenin geçici barınma ihtiyacını karşılayabiliyor. Kentte ayrıca yemekhane, mutfak, çamaşırhane, çocuk oyun alanı ve mescit gibi alanlar da yer alıyor.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air